Video Άνδρος Video

Στην Άνδρο θα πραγματοποιηθεί του χρόνου η 2η Πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών .

Στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε, στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα Αρκαδίας, η 1η Πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών και ταυτόχρονα η  3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Πιστοποιημένων Μονοπατιών .

Η διοργάνωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή καθώς σε αυτή προσήλθαν πολυάριθοι φορείς συντήρησης και προβολής πεζοπορικών διαδρομών, διοργάνωσης ταξιδιών για πεζοπορία και εθελοντικών δράσεων αλλά και φορείς της Κεντρικής, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

H πρώτη μέρα της διημερίδας αφιερώθηκε στη παρουσίαση πεζοπορικών διαδρομών της Ελλάδας και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη φροντίδα τους.
Στη πρώτη ενότητα δόθηκε διακριτός χρόνος στις πιστοποιημένες διαδρομές της Ελλάδας να παρουσιάσουν το έργο τους (Menalon Trail, Andros Route, Ursa Trail) αλλά και σε αυτές που βρίσκονται στη διαδικασία της πιστοποίησης Leading Quality Trails-Best of Europe (Χίος, Σκιάθος, Ξάνθη και Ήπειρος). Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εγχειρήματα συντήρησης και ανάδειξης πεζοπορικών διαδρομών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Σίφνο, τα Κύθηρα, στις Πρέσπες και στη Τήνο. Παρουσιάστηκε επίσης η πρωτοβουλία Μονοπάτια Πολιτισμού της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αλλά και πρωτοβουλίες πολιτών και επιχειρήσεων από την Αίγινα, τη Καστοριά, τη Κάρπαθο, την Αμοργό, την Εύβοια, τον Υμηττό, τη Ξάνθη κα.

Η δεύτερη ενότητα αφιερώθηκε στο νομικό καθεστώς φροντίδας των μονοπατιών με εισηγήσεις από εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος ενώ υπήρξαν και εισηγήσεις για το ρόλο των πεζοπορικών διαδρομών ως μοχλών βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης από ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ, του ΕΟΤ, ειδικού εμπειρογνώμονα σε ζητήματα τουρισμού, κα.
Η παρουσίαση της πιστοποιημένης διαδρομής της Άνδρου αλλά και το ευρύτερο εγχείρημα Andros Routes προκάλεσε ενδιαφέρον σε πολλούς συμμετέχοντες που ήρθαν κατόπιν σε επαφή με τους αντιπροσώπους του.
Η διοργάνωση ανάδειξε μεταξύ άλλων τη πληθώρα ανθρώπων και φορέων που εμπλέκονται στο πεδίο της πεζοπορίας αλλά και του πεζοπορικού τουρισμού και τη σημαντική εξέλιξη που σταδιακά επιτελείται στο πεδίο αυτό σε όλη την Ελλάδα, όπως και τον καθοριστικό ρόλο του εθελοντισμού στο πεδίο αυτό.

Η δεύτερη μέρα περιέλαβε πεζοπορία σε τμήμα του Menalon Trail και το απόγευμα παρουσιάσεις πεζοπορικών διαδρομών αλλά και στοιχεία των πεζοπορικών αγορών εκπροσώπων περιοχών του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας του Βελγίου και της Γαλλίας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορίας (European Ramblers Association) κι ένας εκ των τριών Αντιπροέδρων.
Η προσπάθεια Andros Routes τιμήθηκε στο τέλος της διημερίδας από τους εκπροσώπους του Mainalon Trail με αναμνηστικό μετάλλειο  και τη σκυτάλη της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών που παραδόθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. κ.Γιώργο Κούλαλη στην Όλγα Καραγιάννη, πράγμα που σημαίνει ότι  θα πραγματοποιηθεί  στην Άνδρο σε ένα χρόνο από τώρα. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες !

Για περαιτέρω πληροφόρηση , ενημερωθείτε από τα παρακάτω δημοσιεύματα https://www.drt915.gr/diimeri-sinantisi-se-vitina-dimitsana-gia-ta-pistopiimena-monopatia-vidsph/ και https://typos-i.gr/article/pairnontas-ta-boyna-me-swsto-tropo

Απόσπασμα  της παρουσίασης του ANDROS ROYTES από την Όλγα Καραγιάννη στο 13:47 λεπτό του βίντεο

2 Σχόλια

  • Μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους που θα έρθουν στο νησί μας να θαυμάσουν το πράσινο, την άγρια ζωή και τα αναρίθμητα μπάζα που κοσμούν τις πλαγιές μας…

  • Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα μονοπάτια μας και πρέπει να τα προσέχουμε περπατώντας ο καθένας Ας σηκώσει ένα πετραδάκι και να Κόψει ένα κλαδί για την συντήρησή τους
    Διότι αρκετός κόσμος δούλεψε να τα καθαρίσει και δουλεύει Θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio