Νέα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για απόσυρση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με οικονομική ενίσχυση


Το Λιμεναρχείο Άνδρου  ενημερώνει τους επαγγελματίες αλιείς ότι ξεκίνησε το Μέτρο 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ 2014-2020) και αφορά στην απόσυρση σκαφών με οικονομική ενίσχυση.
Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο, ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδα aposyrsi.alieia.gr και θα ακολουθεί ταχυδρομική υποβολή πλήρους φακέλου δικαιολογητικών.
Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 09.11.2017 και ώρα 10:00 π.μ. και ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 04.12.2017 και ώρα 15:00 μ.μ.
Δικαιούχοι:
ιδιοκτήτες για τουλάχιστον ένα (1) έτος, επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ή νόμιμοι κληρονόμοι αυτού.
το σκάφος πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 10 ετών και υποχρεωτικά να φέρει μηχανή και να έχει άδεια αλιείας σε ισχύ.
Επιδοτούνται σκάφη με όλα τα αλιευτικά εργαλεία πλην τράτας βυθού (OTB) ή γρι-γρι (PS).
Το σκάφος πρέπει να είναι ενεργό με τουλάχιστον 90 ημέρες εργασίας κατ’ έτος στη διάρκεια των δύο ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.
Να είναι ελεύθερο πάσης φύσεως βαρών.
Ο δικαιούχος απαγορεύεται να νηολογήσει / λεμβολογήσει νέο αλιευτικό σκάφος εντός πέντε (5) ετών από την παραλαβή της οικονομικής ενίσχυσης.
Για σκάφη με ολικό μήκος κάτω των 6 μέτρων και τα οποία έχουν χωρητικότητα μέχρι 0,5 GT τίθεται ελάχιστο ποσό αποζημίωσης, το ποσό των 6.000 ?. Για μεγαλύτερα σκάφη υπάρχει μαθηματικός τύπος υπολογισμού που λαμβάνει υπόψη του την ηλικία και τη χωρητικότητα του σκάφους, την ιπποδύναμη της μηχανής και τον χρόνο εργασίας κατ΄ έτος.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποστέλλονται με αλληλογραφία:
1. Λεπτομερής κατάλογος των δικαιολογητικών που αποστέλλονται
2. Το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, υπογεγραμμένο από όλους τους συμπλοιοκτήτες.
3. Έντυπο Αίτησης
4. Φωτοτυπία της άδειας του σκάφους
5. Φωτοτυπία της ατομικής άδειας ανά ιδιοκτήτη
6. Βεβαίωση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, από την οποία να προκύπτει ο αριθμός των ημερών εργασίας ανά έτος
7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, για μη διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων ή παραβάσεων.
8. Τουλάχιστον τρεις (3) έγχρωμες και πρόσφατες φωτογραφίες του σκάφους εντός θαλάσσης, διαφορετικής γωνίας λήψης (μετωπική και πλευρικές), που θα φέρουν την ημερομηνία λήψης τους.
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου Άνδρου : 22820 22250

4 Σχόλια

 • Τρέξτε να παραδώσετε και τα αλιευτικά για μια επιδότηση…….όπως κατέστρεψαν τις καλλιέργειες στους κάμπους για μια επιδότηση….να μην μείνει τίποτα όρθιο, καμμιά τέχνη, κανένα επάγγελμα, κανένας τρόπος να βγάλει ο άνθρωπος το ψωμί του………………………..
  Και πόσο άκομψα πετούν στα μούτρα και την 5ετή απαγόρευση νέας νηολόγησης, πόσο αποκαλύπτεται ότι το μόνο ζητούμενο είναι να πετάξουν σαν τη μύγα από το ζυμάρι τους μικροαλιείς………..

 • Ελπίζω να μην ακολουθήσει κανένας ψαράς αυτή την οδό όσες δυσκολίες και αν έχει. Αποτέλεσμα του μέτρου αυτού θα είναι, να ψαρευουν ανενοχλητοι οι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο και να μας λένε ξανά ότι έμεις δεν παράγουμε τίποτα ως λαός!!! Ας σκεφτεί ο καθένας μας αν θέλει να δώσει την μάχη του, η να παραιτηθεί παίρνοντας ’30 Αργυρια’

 • Δεν καταλαβαίνω τι έχει να κάνει αυτό με τις με τις άδειες όλοι πρέπει να είμαστε νόμιμοι αλλά εμείς έχουμε μάθει στην παρανομία οπότε δε μας συμφέρει να πάμε με το νόμο
  Και δεύτερον αυτός που θέλει να αποσύρει Ένα παλιό ή ένα άχρηστο Βάρκα καΐκι η κάτι άλλο Τον ευκολύνει με χρηματικό ποσό Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό
  Και μην παραπονιόμαστε πως οι τούρκοι μας παίρνουν τα ψάρια οι τούρκοι έχουν 100 καΐκια κι εμείς έχουμε τρία στην Άνδρο στη χώρα ένα
  Και να φάμε ψάρι πρέπει να παίρνουμε Κατεψυγμένα Γιατί δεν υπάρχει Φρέσκο
  Και αν βρούμε Φρέσκο πρέπει να πουλήσουμε το σπίτι μας για να τα αγοράσουμε εκτός αν τα πάρουμε από τους τούρκους που τα έχουν Πάμφθηνα
  Αλλά εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά να Κατηγορούμε τους άλλους τον εαυτό μας
  Επιτρέπεται να μην έχουμε ένα ψαράδικο στη χώρα μέσα θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio