Νέα

«Το Ευχαριστημένο ή οι δικοί μου άνθρωποι» γίνεται θεατρικό έργο


Η Μαρίνα Καραγάτση πάντα ήθελε να γράψει κάτι για την αγαπημένη της  Λασκαρώ, την Ανδριώτισσα ψυχοκόρη της οικογένειας Καραγάτση, και   στα 70 της πια  χρόνια, το 2008,  τελείωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το Ευχαριστημένο ή οι δικοί μου άνθρωποι» που  δεν αναφέρεται μόνο στη Λασκαρώ αλλά και στον πατέρα της Μ. Καραγάτση και στη γιαγιά της  Μίνα και σε όλο της το σόι.

Το βιβλίο όχι μόνο  αγαπήθηκε από τους αναγνώστες  αλλά και πήρε πολύ καλές κριτικές μέχρι που πήρε και το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009.


Τώρα, δέκα χρόνια μετά, ο γιός της Μαρίνας , ο Δημήτρης Τάρλοου θα σκηνοθετήσει “το Ευχαριστημένο” ως θεατρικό έργο που  διασκεύασε η  Έρι Κύργια  και μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 στο Θέατρο Πορεία και μία μικρή γεύση από την θεατρική απόδοση πήραμε το περασμένο καλοκαίρι στο Γαύριο, όπου με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Ομίλου “Το Γαύριο”, την Παρασκευή το βράδυ, 4 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση μίλησε για το βιβλίο της Μαρίνας και τον Καραγάτση, ο Δημήτρης Τάρλοου για τη διασκευή του έργου, η Σμαράγδα Σμυρναίου και η Ειρήνη Δράκου διάβασαν αποσπάσματα από τους διαλόγους του θεατρικού έργου και η Μαρίνα Καραγάτση ένα απόσπασμα από τον μονόλογο της αγαπημένης της Λασκαρώς.

 

Αφήστε ένα σχόλιο