Νέα

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Άνδρου στον Υπουργό παιδείας για τον αποχαρακτηρισμό του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου ως δυσπρόσιτου


 
 

Επιστολή Δήμου Άνδρου προς το ΥΠΕΘ
Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα:.
16 Ιανουαρίου 2018
«Κύριε Υπουργέ,
Ο Δήμος Άνδρου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ των 430 σχολείων που υποβαθμίζονται πανελλαδικά, βρίσκεται και το Γυμνάσιο Τ.Λ. στην περιοχή Κορθίου της Άνδρου.
Εν τω μεταξύ, παράδοξο είναι το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Κορθίου λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς, το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε δυσπρόσιτο. Σημειώνεται δε, ότι το Γυμνάσιο Τ.Λ. Κορθίου ανήκει στην ίδια δημοτική κοινότητα με το Δημοτικό της Πίσω Μεριάς, ωστόσο τα δύο σχολεία διαφοροποιούνται, πλέον, στον χαρακτηρισμό.
Σας καλούμε να λάβετε υπόψη τη νησιωτικότητα, την ιδιαίτερη μορφολογία και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις στο νησί μας. Το Κόρθι απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Άνδρου, καλύπτοντας, μάλιστα, τα κριτήρια χιλιομετρικής απόστασης από την πρωτεύουσα του νησιού.
Παράλληλα, το σχολείο αυτό απέχει από το λιμάνι του νησιού περίπου 40 χιλιόμετρα, καθιστώντας την πρόσβαση οδικώς ιδιαιτέρως επίπονη, ενώ τα μέσα συγκοινωνίας δεν επαρκούν για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν το Γυμνάσιο Τ.Λ. Κορθίου, δεδομένου ότι είναι αναπληρωτές κατά τα 2/3, ο αποχαρακτηρισμός ως δυσπρόσιτου ακυρώνει την επιλογή τους με στόχο τη συγκέντρωση μορίων. Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο κίνδυνος συγχώνευσης σχολικών μονάδων, ακόμα και το κλείσιμο ορισμένων εξ αυτών, λόγω της ενδεχόμενης συρρίκνωσης προσωπικού και κατ’ επέκταση μαθητικού δυναμικού.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην υποβάθμιση των εκπαιδευτικών μονάδων και αιτούμαστε η περιοχή του Κορθίου Άνδρου να ενταχθεί και πάλι στις δυσπρόσιτες περιοχές.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ανάγκες των δημοτών μας, καθώς και των ίδιων των εκπαιδευτικών, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή αδικεί το νησί της Άνδρου και την ευρύτερη περιοχή του Κορθίου. Τέλος, καλούμε το ΥΠΕΠΘ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, με την άμεση επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης για το Γυμνάσιο Τ.Λ. Κορθίου.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσης Σουσούδης»

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio