Νέα

Διήμερο Σεμινάριο Τσι Γκονγκ & ΤάιΤσιΔιήμερο Σεμινάριο Τσι Γκονγκ & ΤάιΤσι
24 & 25 Φεβρουαρίου 2018
Σάββατο : 16.30-19.30 / Κυριακή : 10.30-13.30

Σε αυτό το σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή στην τέχνη και τις αρχές του Τσι Γκονγκ και του Ται Τσι.
Στην πρώτη ενότητα του Σαββάτου θα μάθουμε να χαλαρώνουμε με απλές ασκήσεις αναπονής και θα εισαχθούμε στο Τσι Γκονγ των «Οκτώ Θησαυρών».
Ενώ, την Κυριακή, θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος της μεγάλης φόρμας στύλ Γιάνκγ του ΤάιΤσι .
Θα ξεκινήσουμε με την εκμάθηση του 1ου μέρους της μεγάλης φόρμας με σκοπό να συνεχιστεί η εκπαίδευση όλης της φόρμας σε περαιτέρω μελλοντικές συναντήσεις.
Αυτό το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους, σε αρχάριους καθώς και σε όσους ασχολούνται ήδη με άλλες πολεμικές τέχνες, άλλα στυλ ται τσι τσουάν ή γιόγκα.
Τι είναι το ΤΣΙ ΓΚΟΝΓΚ
Τσι γκονγκ (ή τσι κουνγκ ή τσι κονγκ) σημαίνει «ενεργειακή άσκηση» και ουσιαστικά πρόκειται για την τέχνη της καλλιέργειας του”Τσι” 气 (Qì), το οποίο εξασφαλίζει στο άτομο υγεία και ζωτικότητα και είναι μία από τις κινέζικες θεραπευτικές τέχνες. Όπως και το Ται Τσιέτσι και το Τσι Κόνγκ έχει τις βάσεις του πάνω στην Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική. Δουλεύει πάνω στην καλύτερη ροή της εσωτερικής ενέργειας (Τσι) και στο ξεμπλοκάρισμα της. Δρα θεραπευτικά στο σώμα, βοηθάει στην καλύτερη συναισθηματική εξισορρόπηση, το άνοιγμα της αναπνοής, την τόνωση του οργανισμού και την πρόληψη των ασθενειών. Υπάρχουν πολλά είδη Τσι Γκονγκ – από πολύ εύκολα έως και πολύπλοκα. Θα διδαχθεί το τσι κόνγκ των “Οκτώ Θησαυρών*-Βa Duan Jin & ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης.
ba duan jin qi gong1
Μετά το σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις. *Oι οκτώ θησαυροί”, γνωστό και ως “Οι 8 θεραπευτικές ασκήσεις”, αποτελεί μία από τις παλιότερες φόρμες πρακτικής του ήπιου Τσι Κουνγκ. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει τους μυς και τους συνδέσμους να χαλαρώνουν, ρυθμίζοντας την ζωτική ενέργεια και βελτιώνοντας το μεταβολισμό. Η εξάσκηση του μπορεί να τεντώσει την σπονδυλική στήλη και να καταστήσει κάποιον μονίμως υγιή και δυνατό, να αναστείλει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες συμβάλλοντας στη μακροζωία.
Τι είναι το ΤΑΙ ΤΣΙ
Το ται τσι τσουάν είναι μια εσωτερική κινέζικη πολεμική τέχνη, με ήπιες κινήσεις σε αργό ρυθμό που αποσκοπούν στην εξισορρόπηση και ανάπτυξη της εσωτερικής ζωτικής ενέργειας. Ο εξασκούμενος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για αυτοθεραπευτικούς σκοπούς καθώς και για ενδυνάμωση όλων των εσωτερικών οργάνων και λειτουργιών του σώματος και όποιος ενδιαφέρεται μελλοντικά μπορεί να την εξασκήσει και σαν αμυντική πολεμική τέχνη.
350405 632 canny pic
Κόστος Συμμετοχής και στις δύο ημέρες 20ε / Μόνο μία ημέρα 15ε
To σεμινάριο θα διεξαχθή στη Χώρα .
Πρόγραμμα
Σάββατο : 16.30-17.15 Θεωρία
17.15-17.45 Τσι Γκονγκ ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης
17.45-18.00 Διάλειμμα
18.00-19.30 Άσκηση 8 Θησαυροί
Κυριακή : 10.30-11.00 Θεωρία
11.00-12.00 Εισαγωγή στο Τάιτσι
12.00-12.15 διάλειμμα
12.15 – 13.30 Α’ μέρος φόρμας Τάι Τσι Γιανκ
Δηλώσεις συμμετοχής : https://goo.gl/forms/WxvqVtblCpqAyFMy1
Εκπαιδευτής : Αριάνα Μασέλου
Η Αριάνα ξεκίνησε να μαθαίνει Τάιτσι & Τσι Γκονγκ στην Αθήνα από το 2000 παρακολουθώντας διάφορους δασκάλους. Από τον Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι και σήμερα παραμένει μαθήτρια του Κέντρου Ται Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης με δασκάλα τη Λύδια Τυλλιανάκη www.taichi.gr. Από το 2005 παρακολουθεί με συνέπεια όλα τα σεμινάρια που γίνονται από τον Μάστερ Αλεξ Ντονγκ (http://alexdongtaichi.com/) στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ έχει έρθει και ο ίδιος στην Άνδρο για ένα σεμινάριο για τους μαθητές της Άνδρου. Διδάσκει στην Άνδρο από το 2008.

Αφήστε ένα σχόλιο