Νέα

Αυτή την εβδομάδα η ερωτική ταινία "Φελίξ & Μεϊρά"

 

Ανδριακά Επίκαιρα: Φιλαρμονική Άνδρου –  Mambo no5 

Σάββατο 3  & Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 ,  8:15μμ

Φελίξ & Μέιρα
Felix et Meira

Κοινωνική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105′
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Καναδική ερωτική  ταινία,

σκηνοθεσία Μαξίμ Ζιρού

με τους: Χάντας Γιάρον, Μαρτέν Ντουμπρίλ, Λούζερ Τβέρσκι

Ο  γαλλόφωνος Καναδός σκηνοθέτης  Μαξίμ Ζιρού φέρνει  κοντά δυο ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές οικογενειακές εξαρτήσεις: έναν σαραντάχρονο ο οποίος ζει μόνος, βασισμένος σε μια πατρική κληρονομιά που του εξασφαλίζει την ανεξαρτησία του, και μια νεαρή μητέρα, μέλος της φανατικής ορθόδοξης εβραϊκής (χασιδικής) κοινότητας του Μόντρεαλ. Από τη μια ο Φελίξ λοιπόν, ο οποίος κυκλοφορεί μάλλον απαθής μέσα σε μια άτονη, χωρίς εκπλήξεις καθημερινότητα και από την άλλη η εγκλωβισμένη σε ένα απομονωμένο μικροσύμπαν Μέιρα, στην οποία απαγορεύεται ακόμα και να ακούσει «μοντέρνα» μουσική. Οι δυο τους θα ανταμώσουν τυχαία και θα αρχίσουν να συναντιούνται μυστικά, συνάπτοντας μια παράξενη πλατωνική σχέση.Ένας ελεύθερος άντρας και μια παντρεμένη Εβραία της χασιδικής κοινότητας συναντιούνται στο σύγχρονο Μόντρεαλ και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη, έξω από τους κανόνες, ερωτική σχέση.

Ο Ζιρού υιοθετεί μια χαμηλών ταχυτήτων αφήγηση, η οποία δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες, στις σιωπές και στα όσα οι χαρακτήρες κρατούν για τον εαυτό τους, αμήχανοι για το πώς θα εκφραστούν «σωστά». πολύ περισσότερο, ειλικρινά. Η κυριαρχία των άτονων χρωμάτων και μιας αίσθησης κενού χώρου (στα εσωτερικά όσο και εξωτερικά πλάνα) που περιβάλλει τους δύο ερωτικούς συνωμότες ενισχύει την ιδέα της αδύνατης επικοινωνίας, περιγράφοντας ένα «εξαϋλωμένο» αστικό τοπίο, αφιλόξενο για κάθε ανθρώπινη επαφή. Αντίθετα όμως απ’ ό,τι μοιάζει να στήνεται στο εσωτερικό αυτού του ψυχολογικού δράματος, το «Φελίξ & Μέιρα» προχωρά μακρύτερα από τις αρχικές μας προβλέψεις – δυο άνθρωποι καταφέρνουν να βρουν κοινή διέξοδο από ένα συναισθηματικό αδιέξοδο στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί.
Κοιτά πίσω από το πρώτο ξέσπασμα των ανομολόγητων παθών, φέρνει μπροστά τα αόρατα συναισθήματα που δένουν ουσιαστικά και όχι τυπολατρικά τους ανθρώπους, μιλά για το πώς ο πραγματικός έρωτας μπορεί να κρύβεται μέσα στις απαγορεύσεις και πώς, μακριά από θρησκευτικούς, εθνικούς και φυλετικούς περιορισμούς, θα είναι πάντα δεμένος με τις έννοιες της θυσίας και της αυταπάρνησης. Κι όσο απλό είναι το να τον νιώσεις, τόσο περίπλοκο είναι, συχνά, να τον εκφράσεις…
Καναδάς. 2014. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEO FILMS.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio