Νέα

Ενημέρωση στο Δημαρχείο για την ύδρευση και τις γεωτρήσεις στο Μπατσί


Ενημέρωση για την ύδρευση στο Μπατσί εκ μέρους του Δήμου Άνδρου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό κτίριο. Τόσο ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ψωμάς διαβεβαίωσαν επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής ότι οι γεωτρήσεις στην περιοχή του Μπατσίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.
Να σημειωθεί ότι τη συνάντηση είχε ζητήσει ο πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων της περιοχής της Υδρούσας κ. Στέλιος Πολυκράτης, προκειμένου να πάψουν να αιωρούνται οι ανυπόστατες φήμες περί μη λειτουργίας των γεωτρήσεων στην περιοχή της Μονής Αγιάς, που υδρεύουν το Μπατσί.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Ψωμάς και Διαμαντής Θεοδωράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Αθηνά Τσατσομοίρου και κ. Νίκος Βιδάλης, οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της Υδρούσας κυρίες Άννα Βολίκα και Μαρία Μαμάη και ο κ. Ανδρέας Βόσσος, ο πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων της περιοχής της Υδρούσας κ. Στέλιος Πολυκράτης και τα μέλη του σωματείου κ.κ. Γιώργος Δουδουσάκης, Νίκος Μαλταμπές και Γιάννης Αρμυραδάκης, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής του Μπατσίου.
Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους, επαγγελματίες και κατοίκους του Μπατσίου, αφορούσαν κατά κύριο λόγο την ποσότητα και κατά δεύτερο, την ποιότητα του νερού. Όσον αφορά την κατάσταση των τριών γεωτρήσεων στην περιοχή, παρών για να δώσει απαντήσεις ήταν ο υδραυλικός του Δήμου Άνδρου, κ. Λεονάρδος Στεφανής, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο εξ αυτών, που είναι κλειστές, εξηγώντας πως εκτελούνται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία τους -η μία, μάλιστα, είχε καταστραφεί λόγω πτώσης κεραυνού.Με τη σειρά τους οι κ.κ. Σουσούδης και Ψωμάς αναφέρθηκαν στην καθυστέρηση στην προμήθεια υλικών (αντλιών, ειδικών καλωδίων κ.λπ.) για την αποκατάσταση των γεωτρήσεων, λόγω γραφειοκρατίας. Εντούτοις, δεσμεύτηκαν ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνει η παραλαβή του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να προχωρήσει η επιδιόρθωσή τους και να τεθούν και πάλι σε λειτουργία (το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο).
Όσον αφορά την ποιότητα του νερού, ήταν κοινή παραδοχή όλων των παρευρισκομένων ότι το νερό του Μπατσίου δεν είναι πόσιμο, ωστόσο μπορεί να καταναλώνεται για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος Άνδρου υπενθύμισε ότι είχε υποβληθεί από τον Δήμο στο παρελθόν πρόταση για τη λειτουργία ενός συστήματος αντιόσμωσης για την επεξεργασία του νερού, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η προσοχή και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι στραμμένα στην περιοχή του Μπατσίου, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί την «εικόνα» της Άνδρου σε τουριστικό επίπεδο. Παράλληλα, ο κ. Σουσούδης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές διορθωτικές κινήσεις στο δίκτυο ύδρευσης του Μπατσίου, με στόχο να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή όσον αφορά την υδροδότησή της.
Τέλος, ο Δήμαρχος Άνδρου πραγματοποίησε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους σχετικά με την μαρίνα, υπενθυμίζοντας ότι το λιμάνι του Μπατσίου είναι το μοναδικό που ανήκει στον Δήμο Άνδρου και όχι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Στην πρόταση για τα έργα στο τουριστικό καταφύγιο του Μπατσίου, περιλαμβάνεται η προσθήκη πλωτής εξέδρας, ο βραχισμός για τη θωράκιση του λιμανιού, η ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας και η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα περί Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων ISPS (International Ship and Port Facility Security. Έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, οι εργασίες για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο