Νέα

Για ένα μεγάλο χταπόδι στ΄Ατένι


Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, η εθελοντική ομάδα Andros Routes δεν πήρε τα βουνά  για να καθαρίσει μονοπάτια , όπως συνηθίζει ,

αλλά αποφάσισε να υλοποιήσει μια ιδέα που είχαν η Ναντίν και ο Μάρκους, δύο θαλάσσιοι βιολόγοι που έχουν σπίτι στην Άνδρο,

να καθαρίσουν μία παραλία του νησιού και με ότι μαζέψουν να φτιάξουν ένα έργο τέχνης.

Και διάλεξαν την μεγάλη παραλία του Ατενιού, που είναι ανοικτή στο βοριά και είναι αποδέκτης πολλών σκουπιδιών που βγάζει η θάλασσα.

Αν και  είχαν  δηλώσει  συμμετοχή 25 άτομα, τελικά ήρθαν πάνω από 40 άτομα κυρίως  από την περιοχή της Υδρούσας,

μεταξύ των οποίων και πολλοί καθηγητές  και δάσκαλοι, από  το Γαύριο  με τα μικρά παιδιά τους,

και όλη η Γ΄τάξη του Γυμνασίου Γαυρίου με ένα μαθητή από την Α΄τάξη, που με την καθηγήτριά τους  Μελισή Παρασκευή  συμμετείχαν ενεργά στο μάζεμα των σκουπιδιών.

μετά το μάζεμα άρχισε η δημιουργία ενός γιγαντιαίου χταποδιού με μπλέ μάτια άσπρο σώμα και  πλοκάμια από σωλήνες δίχτυ καλώδια και άλλα πολύχρωμα πλαστικά .


Πέρα από τη συλλογή των σκουπισιών και το έργο τέχνης για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη ρύπανση των θαλασσών ,  έγινε συλλογή μικροσωματιδίων για εξέταση της παραλίας .πολλά ήταν και τα κεράσματα από όλους όσους πήραν μέρος στο μάζεμα των σκουπιδιών που υπολογίστηκαν γύρω στον τον ένα τόνο και κανονίστηκε να έρθει φορτηγό να τα πάρει.

 και υπερπαραγωγή θα βγει με όλο το εγχείρημα

5 Σχόλια

  • Εκπληκτική ιδέα !!! Η συμμετοχή των παιδιών είναι τόσο σημαντική ενέργεια που μεταφέρετε πολύ σωστά η αξία της δημιουργίας κσι του εθελοντισμού . Μπράβο στους οργανωτές της εκδρομής και πάλι θερμά συγχαρητήρια .

  • Αντί να συγχαίρουμε από τον καναπέ, δεν παίρνουμε γάντια και σακκούλες να μαζέψουμε καένα σκουπίδι; Το δρόμο προς τις παραλίες δείχνουν σε μικρούς και κυρίως στους ένοχους μεγάλους!

  • Πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους πήραν την πρωτοβουλία Για τον καθαρισμό Της μιας από τις όμορφες παραλίες μας ατενή τους δασκάλους τα παιδάκια και Στους εθελοντές
    Και να διδάξουμε στα σχολεία πως τα σκουπίδια αυτά δεν ήρθαν μόνα τους ρίξαμε εμείς οι μεγάλοι στις θάλασσες και στα ρέματα
    Δείχνοντας και ορισμένες Από τις φωτογραφίες θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio