Νέα

Ο Δήμος Άνδρου για τους αγώνες του 2ου Ημιμαραθώνιου ευχαριστεί…


Με επιτυχία στέφθηκε την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, η διεξαγωγή του 2ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου και του Αγώνα Δρόμου του Αφανή Ναύτη, με τους αθλητές και τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Οι συμμετοχές στους δύο δρομικούς αγώνες «άγγιξαν» τις 300 και στόχος όλων αποτελεί ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου, να αποτελέσει έναν «ζωντανό» θεσμό που θα συμβάλει στην ενίσχυση του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού και θα προάγει τις αξίες, την ιστορία και την παράδοση του νησιού μας.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου  είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την ζωή, μετά από επίθεση που δέχτηκε από ληστές στο σπίτι του, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Η εκκίνηση του 2ου Ημιμαραθωνίου έγινε στο Κόρθι, ενώ του Αγώνα Δρόμου του Αφανή Ναύτη, στην πλατεία του Αφανή Ναύτη και ο τερματισμός και των δύο αγώνων στην πλατεία Γηροκομείου.
Εκεί βρίσκονταν από νωρίς εθελοντές από τοπικούς συλλόγους και φορείς, προκειμένου να προσφέρουν στους δρομείς κεράσματα, να δώσουν τα μετάλλια και τα αναμνηστικά των αγώνων.

Ο πρωτεργάτης και κύριος συντονιστής της διοργάνωσης, κ. Βλάσσης Καραβασίλης υποδεχόταν τους αθλητές που τερμάτιζαν, ενώ τόσο ο ίδιος από το μικρόφωνο, όσο και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έδιναν συγχαρητήρια και επιβράβευαν τους δρομείς για την προσπάθειά τους.

Το ειδικό μετάλλιο και τα έπαθλα, τα μπλουζάκια του αγώνα, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, η μεγάλη υποστήριξη των χορηγών και των εθελοντών, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλε η Αστυνομία, η παρουσία και βοήθεια των Εθελοντών Διασωστών Κουβαρά-Μαραθώνα, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του ΣΕΔΑ, του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας, έδωσαν στη διοργάνωση τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου αγώνα.


Την παράσταση μεταξύ των δρομέων «έκλεψε» ο γηραιότερος -ετών 87- μαραθωνοδρόμος κ. Στέλιος Πράσσας, ο οποίος συμμετείχε με τον αθλητικό σύλλογο Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα στον Αγώνα των 21 χλμ. από το Κόρθι στη Χώρα.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι και έχοντας ολοκληρωθεί ο τερματισμός των περισσότερων αθλητών, ακολούθησε η τελετή βράβευσης των νικητών των αγώνων, παρουσία του Συλλόγου Γυναικών με το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών. Μετάλλια και συλλεκτικά έπαθλα δόθηκαν στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη γενικής κατηγορίας, αλλά και ξεχωριστά κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Τέλος, στον αγώνα δρόμου 700 μέτρων των παιδιών βραβεύτηκαν τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης  εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας: «Είμαι χαρούμενος για την διεξαγωγή -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- του Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου του Αφανή Ναύτη. Το τριήμερο αυτό ήταν πολύ σημαντικό, καθώς σηματοδότησε την έναρξη των δράσεων, που ο Δήμος Άνδρου υποστηρίζει θερμά και με όλες του τις δυνάμεις. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη πραγματοποίηση των αγώνων, τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του νησιού μας »
«Ο άδικος χαμός του συμπατριώτη μας, αγαπητού μου φίλου, επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έχει σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία της Άνδρου. Αποφασίσαμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Αλέξανδρο και την οικογένειά του, ο αγώνας να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του», ανέφερε ο Δήμαρχος Άνδρου.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Βλάσση Καραβασίλη, υπεύθυνο της διοργάνωσης, αθλητή του Ομίλου Δρομέων Τελμησσός και πρωταθλητή των μεγάλων αποστάσεων. Η προσφορά του κ. Καραβασίλη ήταν καθοριστική και όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος συνέβαλε στην ορθή διοργάνωση αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Επίσης, ευχαριστεί τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «Fast Ferries» και «Golden Star Ferries» για την παραχώρηση έκπτωσης στα ατομικά εισιτήρια των αθλητών και των συνοδών τους, καθώς και στη μετακίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων.
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους τοπικούς συλλόγους (πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών της Άνδρου, τον Σύλλογο Γυναικών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καφεστίασης, τον Ανδριακό Ο.Φ. κ..α.) επαγγελματίες και φορείς του νησιού, που βοήθησαν εθελοντικά τόσο πριν, όσο και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δρόμου, όπως επίσης και τους χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας του Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου του Αφανή Ναύτη.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο