Νέα

Επίσκεψη του Γάλλου δημοσιογράφου Sylvain Basin στην ΆνδροΣτο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Άνδρου για την προβολή του νησιού μας από μία διαφορετική οπτική, εκτός του Sun & beach, φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος κ. Sylvain Bazin. Το ταξίδι του κ. Bazin πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόταση της Marketing Greece και σε συνεργασία μαζί της.
Όσον αφορά τον Γάλλο δημοσιογράφο, είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού «Wider Magazine» με θεματολογία running & outdoor activities και κυκλοφορία 35.000 αναγνώστες (unique visitors/month: 80.000). Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να διασχίσει και τα 100 χλμ της πιστοποιημένης διαδρομής των μονοπατιών και στη συνέχεια να καταγράψει την εμπειρία του.

Από την Τρίτη, 5 Ιουνίου και καθημερινά έως το Σάββατο, 9 Ιουνίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος περπάτησε και εξερεύνησε τα πανέμορφα μονοπάτια της Άνδρου, στο Γαύριο και το Μπατσί, στο Κόρθι και τη Χώρα, περνώντας μέσα από τα γραφικά χωριά του νησιού μας. Ο κ. Sylvain Basin εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ομορφιά και τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Άνδρου, όπως αυτός ξεδιπλώνεται μέσα από τις παλιές πεζοπορικές διαδρομές. Επίσης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ευγένεια και τη φιλική συμπεριφορά των ανθρώπων που τον φιλοξένησαν σε όλο το νησί, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του.

Ο κ. Basin έλαβε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις πεζοπορικές διαδρομές της Άνδρου από την κυρία Όλγα Καραγιάννη, υπεύθυνη του Andros Routes, η οποία αναφέρθηκε και στη διακεκριμένη πιστοποίηση Leading Quality Trails-Best of Europe, την οποία έχουν λάβει τα μονοπάτια της Άνδρου. Παράλληλα, η κα. Αριάννα Μασέλου, υπεύθυνη της διοργάνωσης του Andros Trail Race μίλησε στον Γάλλο δημοσιογράφο για το σπουδαίο γεγονός αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή του Κορθίου και μάλιστα, ο κ. Basin είχε την ευκαιρία να περπατήσει ένα μέρος των διαδρομών του Trail Race.

Το Σάββατο, 9 Ιουνίου ο Γάλλος δημοσιογράφος επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα και ξεναγήθηκε στον πεζόδρομο της αγοράς και στην πλατεία του Αφανούς Ναύτη, και συγχρόνως ενημερώθηκε για την ιστορία, τη ναυτική παράδοση και την κουλτούρα του νησιού μας. Σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Άνδρο, ο κ. Sylvain Basin θα δημοσιεύσει ένα αφιέρωμα 4-6 σελίδων που θα κυκλοφορήσει στο περιοδικό του, στο τεύχος του Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα προηγηθεί το αφιέρωμα στην online έκδοση του περιοδικού.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο