Νέα

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου φέρνει τους Γιατρούς του Κόσμου στο Γαύριο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του σύμφωνα με την οποία, κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε την περιοχή του Γαυρίου και παρείχε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό.
Οι Γιατροί του Κόσμου/Medecins Du Monde, είναι μια διεθνής, ιατρική ανθρωπιστική Μη κυβερνητική Οργάνωση, η οποία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστή στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιεί στα πλαίσια των δράσεών της δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Έτσι, αποδεχόμενοι το αίτημα του Συλλόγου, πραγματοποίησαν την αποστολή στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής (παιδιά και ενήλικες) να εξετασθούν από:

καρδιολόγο (κ. Σταύρος Γεωργόπουλος),

γυναικολόγο (κ. Σάββας Γεωργίου),

οφθαλμίατρο (κ. Σωτηρία Παλιούρα)

και ωτορινολαρυγγολόγο (κ. Καρολίνα Αυγέρη).


Εκτός από τους γιατρούς, το κλιμάκιο απαρτιζόταν από μία νοσηλεύτρια (κ. Στυλιανή Καραμήτρου), τον οδηγό της κινητής μονάδας και βοηθό της αποστολής (κ. Σπύρος Παπαδήμας) και τον συντονιστή του προγράμματος (κ. Θεοκλής Πιέρος).

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν θεαματική και η συνεργασία μεταξύ γιατρών, διοργανωτών κι εξεταζόμενων άψογη από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου, επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά την ιατρική ομάδα για την επίσκεψη αυτή

και να τη συγχαρεί για την περίσσια υπομονή και αφοσίωση στο έργο που έχει αναλάβει!

1 Comment

  • Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Μπράβο στον σύλλογο και ευχαριστήρια στους γιατρούς

Αφήστε ένα σχόλιο