Νέα

Η αρχαιολόγος Doreen Canaday Spitzer το 1936 φωτογραφίζει στην ΆνδροΗ Doreen Canaday Spitzer αποφοίτησε από το Bryn Mawr College το 1936,  με B.A. cum laude στην αρχαιολογία. Μοναχοκόρη  είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τους γονείς της, τη Miriam Coffin, απόφοιτος επίσης του Bryn Mawr και μεγάλη λάτρης της Ελλάδας και τον  πατέρα της   Ward M. Canaday ιδρυτή της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1936, η Doreen επέστρεψε στην Ελλάδα από μόνη της, ηλικίας 21 ετών, ως φοιτήτρια της Αμερικανικής Σχολής και ήρθε και στην Άνδρο όπου είναι τραβηγμένες και αυτές οι φωτογραφίες.


Η  Doreen έλαβε μέρος στην ανασκαφή  της Αρχαίας Κορίνθου την άνοιξη του 1937.  Με τους συμφοιτητές της Σχολής, ταξίδεψε και στην Αίγυπτο και την Τουρκία και μάλιστα  κολύμπησε τον Ελλήσποντο. Γύρισε  στην Ελλάδα και την Κόρινθο μέχρι το 1939,  με έναν νέο δάσκαλο στο Yale και  παλιό οικογενειακό φίλο, τον Lyman Spitzer, τον οποίο παντρεύεται το 1940.

Το 1948 μετακομίζουν με τα παιδιά τους  στο Princeton, όπου ζουν το υπόλοιπο της ζωής τους  και  εργάζεται  ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, μεγαλώνοντας  τα τέσσερα παιδιά και παίρνοντας μέρος σε πολλές  εθελοντικές δραστηριότητες.
Η Doreen Canaday Spitzer, καθώς και η μητέρα της, βοήθησαν να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Αρωγής Πολέμου, ο οποίος έστειλε χρήματα και προμήθειες στην Ελλάδα. Μετά τον πόλεμο, παρακολούθησε την έντονη ανάμειξη του πατέρα της ως πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου στην αναγέννηση των Ανασκαφών της Αγοράς και της κατασκευής της Στοά του Αττάλου.

Πηγή: The American School of Classical Studies (ASCSA)

Αφήστε ένα σχόλιο