Νέα

Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων στην Καβάλα – Στην Άνδρο η επόμενη διοργάνωση!

Το Ναυτικό Μουσείο της Άνδρου με εκπρόσωπό του την κα. Αθηνά Τσατσομοίρου, πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου, συμμετείχε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8 έως 10 Ιουνίου 2018, στην πόλη της Καβάλας και είχε θέμα «Νεάπολις – Χριστούπολις – Καβάλα: Ψηφίδες της Ναυτικής Ιστορίας του τόπου μας».
Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη. Συνολικά, συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι από 25 ναυτικά μουσεία και συναφή ιδρύματα της χώρας, καθώς και καταξιωμένοι ερευνητές και ιστορικοί.
Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στα πεπραγμένα όλων των ναυτικών μουσείων για τη διετία 2016-2017. Κατά τη διάρκειά της, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των μουσείων, τα προβλήματα τους, οι μελλοντικοί σχεδιασμοί, όπως επίσης και οι τρόποι ανάδειξής τους στις τοπικές κοινωνίες μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Για το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου, την εισήγηση έκανε η κα. Αθηνά Τσατσομοίρου, η οποία μίλησε για την εμπορική ναυτιλία του νησιού μας και αναφέρθηκε στον ρόλο του μουσείου για την τοπική κοινωνία και τη συμβολή του στην ανάδειξη της πλούσιας ναυτικής ιστορίας της Άνδρου.
Η σημαντική είδηση, ωστόσο, αφορά τη διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου, που ανέλαβε ο Δήμος Άνδρου, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται ανά διετία από το 1996. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετές υποψηφιότητες, χάρη στη δυναμική διεκδίκηση της κας. Τσατσομοίρου, η επιτροπή ενέκρινε, κατόπιν ψηφοφορίας, το αίτημα του Δήμου μας. Η διοργάνωση του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί η ναυτοσύνη της Άνδρου, η εμπορική της δραστηριότητα, τα λιμάνια της, η ιστορία και η παράδοσή της.
Να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή του 11ου Συνεδρίου των Ναυτικών Μουσείων αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός των εκδηλώσεων για τα φετινά «Ελευθέρια» της Καβάλας, σύμφωνα με δηλώσεις της Δημάρχου της πόλης κας. Τσανάκα. Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας βρέθηκε πλήθος κόσμου και σύσσωμες οι τοπικές αρχές παρακολούθησαν την έναρξη των «Ελευθερίων 2018». Επίσης, την ίδια μέρα, το απόγευμα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η Φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

1 Comment

  • Για να διοργανώνεις συνέδρια και εκδηλώσεις αντίστοιχου βεληνεκούς στο νησί, απαιτείται βελτίωση της υποδομής σε πρώτη φάση των υπηρεσιών των επαγγελματιών και δεύτερον ορισμένων εργων βασικών για το νησί, όπως επρκής υδροδότηση των μεγάλων (και μικρότερων) περιοχών, βελτίωση του οδικού δικτύου και άλλα συναφή με την υποδοχή επισκεπτών σχετιζόμενα έργα. Τα μεταξωτα … κοινώς … Ας μην χαρακτηριστώ ασεβής μερες που διανύουμε. Ναι μεν η Ανδρος έχει διαφημιστεί ποικιλοτρόπως και σε αρκετά μέσα δικτύωσης, αλλά όσον αφορά τις υποδομές ακόμη χρειάζετια πολύ δουλειά να γίει από όλους: επαγγελματίες, απλούς πολίτες και τοπικη αυτοδιοίκηση για να παει ενα βήμα παρακάτω ο τόπος!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio