Νέα

Παραμονή του Προφήτη Ηλία στην ΓκρεμνίστραΚαι οι Στραπουργιές  έχουν εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και αυτό το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είναι σε μέρος υψηλό, ακριβώς πάνω από την Γρεμνίστρα.

Τώρα η Γκρεμνίστρα είναι ένας ψηλός  βράχος  με κρεμαστά δέντρα από κάτω έχει μία πηγή, μία μεγάλη στέρνα για πότισμα με πέτρινες πεζούλες  και δύο τραπέζια , οι δρόμοι που έρχονται σχηματίζουν ένα τρίστρατο. Σε φωτογραφία  το σημείο δεν χωρά.

Όλα τα χρόνια, μετά τον εσπερινό, ο κόσμος  κατέβαινε πάλι τα κοντά μισό μέτρο σκαλιά για ένα γλυκό και ένα καφέ ή ρακί  γύρω από την Γρεμνίστρα.

Πέρσι ο Γιώργος ο Χαζάπης , συνταξιούχος ταχυδρομικός που έχει το ωραίο σπίτι ,δίπλα στην Γρεμνίστρα, με τον κήπο που είναι και αυτός πολύ ωραίος, συννενοήθηκε με τον Γιώργο τον Μάνεση , έβαλε εκείνος ένα αρνί, ο άλλος Γιώργης μεζέδες και φτιάξανε κατάσταση με μουσική  και χορό, μόνο που δεν πρόλαβε να φάει ούτε λίγο μεζέ από το αρνί του, τόσος ο κόσμος!

η ιδέα για ένα μικρό πανηγύρι έξω από το σπίτι του παραμονή του προφήτη Ηλία , του ήρθε  όταν συνόδευε τον βιολιστή γιό του Τάσο στα άλλα νησιά,  για την ετήσιες συναντήσεις λαϊκών οργανοπαιχτών και βρέθηκε σε τέτοια γλέντια.


φέτος αποφάσισε να το επαναλάβει, αν και από το πρωί, οι σωλήνες του νερού γουργούριζαν από την καλοκαιρινή σπατάλη του νερού και οι βρύσες έβγαζαν αέρα όλη μέρα, έσφαξε δύο αρνιά,

φτιάξανε  πιο  πολλούς μεζέδες, ο Δημήτρης ο Μανδαράκας έφερε τα μεγάλα  τραπέζια  που με τάβλες στρώθηκαν στις αμασές,

 μέχρι και καρπούζια έφερε ο Χαζάπης από το μποστάνι του και ο Δημήτρης Λέκας από το μανάβικό του!

και μετά τον εσπερινό πάλι όλοι εδώ!

Τάσος στο βιολί , Κάρολος  στο λαούτο…

μέχρι και από την Πίσω Μεριά φίλοι και οι συμπέθεροι από το Γιαννισαίο!

Πολύ ωραία βραδιά

και του χρόνου!

φωτογραφίες Φωτο Άνδρος

Βίντεο θα γυριστεί του χρόνου , από πιο νωρίς , με ντρον μπας και χωρέσει σε φωτογραφία η Γκρεμνίστρα και ο προφήτης Ηλίας!

Παραμονή

Αφήστε ένα σχόλιο