Νέα

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για απαγόρευση απόθεσης ογκωδών αντικειμένων

Λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων που καλείται να διαχειριστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, ο Δήμος Άνδρου ζητά από τους δημότες και επισκέπτες του νησιού να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα τον μήνα Αύγουστο.
Αναλυτικότερα:
«Ο όγκος των απορριμμάτων που καλείται να διαχειριστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ την ίδια ώρα η αυξημένη κίνηση οχημάτων επί του δημοτικού και περιφερειακού οδικού δικτύου, δυσχεραίνει την κυκλοφορία των φορτηγών και μηχανημάτων του Δήμου.
Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Άνδρου απευθύνει σύσταση στους δημότες και επισκέπτες του νησιού για τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου να σταματήσουν την απόθεση ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα, ξερά χόρτα, προϊόντα κλαδεμάτων, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.).
Να σημειωθεί ότι με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου, θα καθοριστούν οι θέσεις απόθεσης ογκωδών για κάθε Δημοτική Ενότητα, καθώς και οι ημέρες αποκομιδής αυτών από την Υπηρεσία Καθαριότητας.
Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων για την τήρηση των ανωτέρω, ώστε ο Δήμος να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα. Ας προσπαθήσουμε μαζί να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό».

4 Σχόλια

 • Αυτά αγαπητέ Δήμε Άνδρου όφειλες να τα είχες κανονίσει πριν αρχίσει η (ούτως ή άλλως) μικρή τουριστική περίοδος του νησιού. Ένας μήνας είναι. Τους υπόλοιπους 11 τι έκανες; Δεν μπορούσες να καθορίσεις από τον Μάιο σημείο απόθεσης ογκωδών αντικειμένων; Τώρα σού ήρθε; Ή μήπως μόνο τώρα υπάρχουν ογκώδη αντικείμενα; Γεμάτες οι πλαγιές τού νησιού με μπάζα παντός είδους!
  Εν ολίγοις πριν απειλήσεις με “προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις” κάνε πρώτα τα κουμάντα σου με προνοητικότητα κι όχι στην “τούρλα τού Σαββάτου”.

 • Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η ανακοίνωση αυτή είναι πανομοιότυπη με περσινή και δυστυχώς θα την δούμε και πάλι του χρόνου…. χωρίς χώρους κλπ κλπ. Ας μας πουν τουλάχιστον τι θα γίνει από Σεπτέμβριο …. Φαντάζομαι μια από τα ίδια…..

 • Εγώ λοιπόν παρατήρησα φέτος ως κανόνα, ξαφνικά από τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, εμφανίζονταν γύρω από τους κάδους των σκουπιδιών τα εξής :
  Κομοδίνα, καρέκλες, καρέκλες εξοχής, ψυγεία, φουρνάκια, ψησταριές, ψάθες, αυτά ενδεικτικά.
  Φυσικά χωρίς να ειδοποιηθεί ο Δήμος. Μην πει κανείς ότι είναι δύσκολο, εάν θές κάτι το βρίσκεις.
  Όλα αυτά πεταμένα ξαφνικά τη νύκτα κυρίως. Σε αυτά προστίθενται και άδειοι κουβάδες χρωμάτων καθώς και μπάζα σε σακούλες.
  Ελάτε, πείτε όλοι ότι φταίει ο Δήμος. Αλλά αυτά συνέβαιναν και θα συμβούν και στο μέλλον. Όλο και κάποιος Δήμαρχος θα υπάρχει για να σταυρώνεται.
  Στο παραπάνω θέαμα ξέχασα τα στρώματα. Πολλά στρώματα / πιθανόν να θαυμάζουμε αυτούς που τα πετάνε διότι σημαίνει ότι τα ταλαιπώρησαν υπερμέτρως…
  Λοιπόν στα χρόνια που έρχονται θα συνεχίζομε να λέμε ότι φταίει ο εκάστοτε Δήμαρχος; Ή η νοοτροπία ορισμένων . Οι πολλοί προσέχουν. Μάλιστα, επειδή πάνω- κάτω καταλαβαίνεις ποιός έχει πετάξει ογκώδη στα μουλωχτά, κατά κανόνα οι περισσότεροι από αυτούς σε λίγο καιρό επισκέπτονται το Δήμο για τα παράπονά τους.
  Τουλάχιστον, να ξέρουν αυτοί ότι τα ογκώδη που πέταξαν χωρίς συνενόηση , θα μείνουν εκεί όλο το καλοκαίρι.
  Με το καλό να έρθει ο Σεπτέμβρης.
  (Ανώνυμος για να μην ακούσω τα εξ΄αμάξης. Μπορεί κι εγώ να έχω κάνει τέτοιες παραβάσεις !!!)

Αφήστε ένα σχόλιο