Νέα

Aπάντηση Δήμου Άνδρου στο δημοσίευμα που "διαδίδει ανακρίβειες και λασπολογεί εναντίον του" όσον αφορά το Ψηφιακό Μουσείο


 

φωτογραφίες :Vanglouk , Σεπτέμβριος 2018


Στην αρμοδιότητα του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου, ανήκουν το Ναυτικό και το Ψηφιακό Μουσείο, τα οποία λειτουργούν υπό την εποπτεία του και είναι επισκέψιμα από την πρώτη Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθημερινά, εκτός Τετάρτης. Επίσης, ανοίγουν και εκτός σεζόν, κατόπιν αιτημάτων σχολείων, ιδρυμάτων και λοιπών φορέων.
Το Ναυτικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1972 και βρίσκεται στην πλατεία του «Αφανή Ναύτη». Το Ψηφιακό Μουσείο λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2014, επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, λίγους μήνες πριν αναλάβουμε ως νέα δημοτική αρχή, στο σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Θεόφιλος Καΐρης. Καθημερινά δέχεται δεκάδες επισκέπτες -που καταγράφονται και είναι περίπου 3.000 ετησίως-, εκ των οποίων οι περισσότεροι γράφουν πολύ θετικά σχόλια σε βιβλίο επισκεπτών, που βρίσκεται στην είσοδο του Μουσείου.
Οι υπάλληλοι των Μουσείων, οι οποίοι δουλεύουν εθελοντικά, είναι στην πλειοψηφία τους φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση ή φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, που ενδιαφέρονται για τα εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα του Ψηφιακού Μουσείου, και μάλιστα, τα λειτουργούν άψογα.
Το Μουσείο δημιουργήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το 2014. Ο Δήμος Άνδρου, ωστόσο, είναι ένας «ζωντανός οργανισμός», που έχει συνέχεια, συνέπεια και από τη στιγμή που το παραλάβαμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου.
Το Μουσείο έκτοτε λειτούργησε κανονικά. Τα επόμενα δυο χρόνια, 2014 – 2016, η ανάδοχος εταιρία Space Hellas, βάσει της εγγύησης που ίσχυε, ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη για την λειτουργία του. Σε μία από τις επισκέψεις του, ο τεχνικός της, μας ανέφερε ότι διαπίστωσε βλάβη, που οφειλόταν στην έντονη υγρασία που υπάρχει στη συγκεκριμένη οικία. Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2014, μόλις το παραλάβαμε, έπειτα από δυνατή βροχή, πέρασε αρκετό νερό από την ταράτσα μέσα στο κτίριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στη μηχανή προβολής.
Λίγους μήνες αφότου παραλάβαμε το Μουσείο και συγκεκριμένα μία μέρα με δυνατή βροχή, η κυρία Αθηνά Τσατσομοίρου, πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησε η ίδια έλεγχο για τυχόν προβλήματα. Τότε ήταν που διαπίστωσε πως εκτός από εμάς (Δήμος Άνδρου), και κάποιος άλλος είχε στην κατοχή του κλειδιά του οικήματος, χωρίς να έχουμε λάβει γνώση. Μάλιστα, παρατήρησε, πως κάποιος είχε τοποθετήσει μουσαμάδες, κυρίως πάνω στο διαδραστικό τραπέζι, καθώς από την οροφή έσταζε νερό. Αυτό σήμαινε πως ο κάτοχος των «κρυφών» κλειδιών γνώριζε το πρόβλημα. Αμέσως, προχωρήσαμε στην αλλαγή κλειδαριάς και καλέσαμε εργάτες να διορθώσουν τις κακοτεχνίες.

Δυστυχώς, όμως, η βλάβη που είχε προκληθεί στα μηχανήματα ήταν αρκετά μεγάλη, όπως μας ενημέρωσε ο τεχνικός που το έφτιαξε, σημειώνοντας ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως να δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα. Το 2017, Ανδριώτης τεχνικός πια -δεδομένου ότι είχε παρέλθει το διάστημα ισχύος της εγγύησης- καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και υποβοηθούμενος από τη Space Hellas, κατάφερε να το επιδιορθώσει, ώστε το Μουσείο να συνεχίσει να λειτουργεί.
Πάντως, η Space Hellas μάς είχε συστήσει, για την αντιμετώπιση της υγρασίας, να λειτουργεί συνεχώς αφυγραντήρας και air condition, τουλάχιστον στον χώρο όπου βρίσκεται η μηχανή προβολής. Αυτά τοποθετήθηκαν και λειτουργούν ανελλιπώς όλο τον χρόνο, υπό τον έλεγχο του Δήμου Άνδρου (ώστε να μη σταματήσουν, πιθανόν από αυξομείωση τάσης του ρεύματος).
Φτάνοντας στο 2018, στο φετινό καλοκαίρι, ο Ανδριώτης τεχνικός πραγματοποίησε έλεγχο και το Μουσείο, αφού βάφτηκε εσωτερικά, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε να λειτουργεί στις 10 Ιουνίου. Όμως, στα τέλη Ιουνίου, ενημερωθήκαμε για βλάβη –λάβαμε την ένδειξη alarm- με τον τεχνικό μας να προσπαθεί να διαπιστώσει πού οφειλόταν, ώστε να διορθωθεί. Έτσι, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από τον τεχνικό που έχει αναλάβει την εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, τον τεχνικό της Space Hellas και εθελοντή από το Κοχύλου, εξειδικευμένο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Όταν ο τεχνικός από την Αθήνα ήρθε στην Άνδρο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο server είχε «κολλήσει» και άμεσα τον μεταφέραμε στο κατάστημα του Ανδριώτη τεχνικού για επιδιόρθωση.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε πίσω στο Μουσείο, λειτούργησε δυο ημέρες αλλά δυστυχώς «έσβησε» τελείως. Αφού καλέσαμε και τον τεχνικό, υπεύθυνο των air condition για να κάνει το απαραίτητο service, προσπαθήσαμε εκ νέου να τεθεί σε λειτουργία ο server, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ως εκ τούτου, ο Δήμος Άνδρου και η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε απάντηση δημοσιεύματος που διαδίδει ανακρίβειες και λασπολογεί εναντίον μας όσον αφορά το Ψηφιακό Μουσείο, αναφέρουν τα εξής:
Εξαρχής, οι προσπάθειές μας για επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που προέκυπταν όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου, ήταν συνεχείς και επίμονες. Επίσης, παρά το γεγονός ότι η επιλογή του κτιρίου για τη στέγαση του Ψηφιακού Μουσείου έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με τις διαβεβαιώσεις ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του κτιρίου, λάβαμε σοβαρά υπόψη τις κακές συνθήκες που συναντήσαμε (έντονη υγρασία), που επηρεάζουν τα μηχανήματα του Μουσείου και δυσχεραίνουν τη συντήρησή τους, καθώς και τις εμφανείς κακοτεχνίες που είχαν γίνει.
Διαβεβαιώνουμε λοιπόν, ότι πράξαμε ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα, αγοράζοντας τις συσκευές που περιορίζουν τις κακές συνθήκες του υφιστάμενου χώρου και συγχρόνως επισκευάζοντας το οίκημα.
Κατόπιν της επισκέψεως του τεχνικού της Space Hellas την 12η Σεπτεμβρίου 2018, ενημερωθήκαμε ότι η βλάβη πράγματι οφείλεται σε καταστροφή του αισθητήρα θερμοκρασίας, λόγω υγρασίας και διαρροής νερού από την οροφή. Η εταιρεία έχει παραγγείλει το ανταλλακτικό, το οποίο αναμένουμε να έρθει από το εξωτερικό, προκειμένου στη συνέχεια να αντικατασταθεί από τον τεχνικό της Άνδρου. Επίσης, βρισκόμαστε σε αναμονή της προσφοράς της Space Hellas για την ετήσια τεχνική υποστήριξη από την ίδια την εταιρεία.

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

 

Της κακομοίρου γίνεται! Με φωτογραφίες του Vanglouk του 2014 το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου προσπαθεί να αποδείξει ότι το μουσείο λειτουργει και ο Vanglouk λασπολογεί, ποιός παραπλανά; Η ερώτηση είναι μία:

Το καλοκαίρι λειτούργησε το μουσείο;

Τώρα τη φθινοπωρινή περιπατητική τουριστική περίοδο θα ανοίξει;

2 Σχόλια

 • Το Ναυτικό μουσείο,η Space Hellas
  o αφυγραντήρας, η ένδειξη alarm
  η προηγούμενη δημοτική αρχή
  η υγρασία,το ανταλλακτικό
  η οροφή, η διαρροή,το aircodition
  o αισθητήρας, ο τεχνικός της Ανδρου
  το ανταλλακτικό απο το εξωτερικό
  είσαστε όλοι σας λωλοί…..
  ο severver του μυαλού σας
  κρασάρισε…
  αντε λίγοι μήνες μείνανε μέχρι το Μαίο
  μετά ολοι στα γιατρεία σας
  Το μουσείο ολους τους μήνες του φετεινού
  καλοκαιριού ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ
  το σπίτι μου κοντά στο Μουσείο
  το δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα
  ΑΛΗΘΙΝΟ

 • Αυτός, αυτή και τα μυστήρια …
  ή σαν τον τύπο που έλεγε “ύστερα του’πα και ύστερα μου’πε … κλπ”
  (για όποιον θυμάται το βίντεο με τον παράγοντα ποδοσφαίρου της Ω εθνικής.
  Απαιτώ από το Δήμο Άνδρου αποζημίωση γιατί άντεξα και διάβασα το κείμενο μέχρι το τέλος!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio