Νέα

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών , Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και η πρόεδρός του Θεοδώρα Αμωράτη, μας  προσκαλούν όλους, να τιμήσουμε με την παρουσία μας τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου.
Από το 2001 ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου διενεργεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών σε συνεργασία με τη Μεσογειακή Συνεργασία Νέων Μουσικών.
Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται ανά διετία στην Άνδρο το μήνα Οκτώβριο. Έχουν πραγματοποιηθεί 7 διαγωνισμοί (2001 – 2003 – 2005 – 2007 – 2010 – 2012 – 2015) με εξαιρετική επιτυχία, κάτω από άψογες διαδικασίες και στις 6-7 Οκτωβρίου 2018 πρόκειται να διεξαχθεί ο 8ος διαγωνισμός.
Βασική αρχή του Διαγωνισμού είναι, εκτός των άλλων, η πρωτότυπη συνθετική δημιουργία πάνω σε Κυκλαδίτικα θέματα. Γι’ αυτό στο σκοπό, σε κάθε διοργάνωση δίνονται παραγγελίες σε Έλληνες συνθέτες να γράψουν μουσικά έργα τα οποία κατόπιν χρησιμοποιούνται ως «υποχρεωτικά» αλλά και ως έργα επιλογής των υποψηφίων σε επόμενους διαγωνισμούς. Με αυτόν τον τρόπο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών συμβάλλει ενεργά και πολλαπλά στην πολιτιστική ζωή του τόπου δίνοντας κίνητρα σε Έλληνες συνθέτες να γράψουν νέα έργα, αλλά και στους υποψήφιους να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό, παραθέτουμε το link του Διαγωνισμού
https://www.androsmousa.gr/diagonismos/8os-panellinios-diagonismos-neon-pianiston/
Και ένα βίντεο από τον 5ο διαγωνισμό του 2010

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio