Νέα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον Δήμο Άνδρου για τη βελτίωση του οδικού δικτύου


Σημαντική χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε για τον Δήμο μας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Η επίμονη διεκδίκηση και οι συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, καθώς και οι συνεχείς επαφές του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη με στελέχη της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο, οδήγησαν στην επιτυχή εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 600 χιλιάδων ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Άνδρου έλαβε έγκριση για το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ για τη συντήρηση και βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου του νησιού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ολοκλήρωση μιας συντονισμένης προσπάθειας. Η βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο μας. Η χρηματοδότηση των 600 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ύψους 617 χιλιάδων ευρώ για το επαρχιακό δίκτυο, συνδράμει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου του νησιού μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Άνδρου.


Ο κ. Σουσούδης βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να επισημοποιήσει την έγκριση της χρηματοδότησης. Επιπλέον, συζήτησε με στελέχη του Υπουργείου επί της διαδικασίας απορρόφησης των χρημάτων από τον Δήμο Άνδρου. Για την έγκριση του αιτήματος του Δήμου Άνδρου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, όσο και τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε για την προώθηση του θέματος.
Να σημειωθεί ότι η τεκμηρίωση, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της αναγκαιότητας βελτίωσης και συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου της Άνδρου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση ένταξη του έργου στις δαπάνες του Υπουργείου που καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

1 Comment

  • Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στο δήμαρχο μας που πάντοτε είναι επί του έργου
    Γίνει καιρός πια οι δημότες του νησιού να καταλάβουν Και να υποστηρίξουν το δήμαρχο μας
    Ασφαλώς όλοι είναι εναντίον σε Αυτά που γράφω αλλά ας ανοίξουν τα ματάκια τους και να Κάνουν μια βόλτα έξω από τα καφενεία θζNyΑνώνυμος

Αφήστε ένα σχόλιο