Νέα

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για "Αποκατάσταση ζημιών Δημοτικού Σταδίου Άνδρου" και "Συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου ν. ΆνδρουΤέταρτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στην Σύρο, 24 Σεπτεμβρίου 2018 είναι η Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου για την υλοποίηση του έργου “Συντήρηση – Επισκευή Δημοτικού Σταδίου ν. Άνδρου” προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση εργασιών Συντήρησης Επισκευής Δημοτικού Σταδίου Άνδρου, που περιλαμβάνουν:
• Κατασκευή και επισκευή χυτού Συνθετικού τάπητα (Retopping) Στίβου για το σύνολο του σταδίου ώστε να μπορεί να λειτουργεί το στάδιο με ασφάλεια.
• Διαγράμμιση χυτού Συνθετικού τάπητα Στίβου με ανακλαστική βαφή για το σύνολο του σταδίου.
• Πλαστικά καθίσματα κερκίδας με διπλή πλάτη 300 τεμάχια.
• Πίλαρ ανοξείδωτο είκοσι αναχωρήσεων 2 (δύο) τεμάχια.
• Εφαρμογή αντισκωριακού τελικού χρώματος αλκυδικών ή ακρυλικών ρητινών ενός συστατικού και ελαιοχρωματισμοί κοινοί σιδηρών επιφανειών με χρώματα αλκυδικών ή ακρυλικών ρητινών βάσεως νερού ή διαλύτου για τα δύο (2) πίλαρ.
Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου Άνδρου ενώ την επικαιροποίηση, την δημοπράτηση και την επίβλεψη του έργου θα αναλάβει ο Δήμος Άνδρου. Επίσης πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Άνδρου, μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον ανάδοχο του έργου, «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Άνδρου 2018», προϋπολογισμού 617.084,80 €, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει καθαρισμούς και επένδυση τάφρων, τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτικά, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες ασφαλείας και σήμανση.
Επισημαίνουμε ότι η μελέτη εκπονήθηκε και υπεγράφη από την μηχανικού του Επαρχείου κ. Ευλαλία Κερετζή η οποία θα έχει και την επίβλεψη του έργου.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

2 Σχόλια

  • Πολύ καλή η προσπάθεια για την συντήρηση των χώρων του Δημοτικού Σταδίου. Το σημαντικότερο θέμα για το ίδιο το στάδιο είναι οι πυλώνες φωτισμού, για τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ουσιαστικά καταφέρει να δώσει λύση. Ας μας πει κάποιος αρμόδιος τι θα γίνει με τον τέταρτο πυλώνα που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεξαχθούν αγωνίσματα τις απογευματινές ώρες και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου. Το Στάδιο αυτό οταν επισκευάσθηκε με αφορμή την πρώτη φορά διοργάνωσης Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου στο νησί της Ανδρου, ήταν ενα στολίδι αθλητικού χώρου, το οποίο θα ζήλευε το κάθε νησί, ο κάθε μικρός ή μεγάλος τόπος ως χώρο άθλησης και αναψυχής της νεολαίας. Είχε εγκριθεί και σχετικό κονδύλι μάλιστα απο τον Δήμο σε ετήσια βάση για την συντήρηση του σταδίου, το οποίο όμως ποτέ και κανείς δεν έμαθε που διοχετεύεται. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν διατίθεται στο στάδιο όλα αυτά τα χρόνια. Αν τα χρήματα ξοδεύονταν τόσα χρόνια για την συντήρησή του, δεν θα βλέπαμε το χώρο σε αυτά τα χάλια σήμερα. Ελπίζουμε η χρηματοδότηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας περιόδου για το Δημοτικό Στάδιο, ώστε να αποτελέσει αυτό σημείο αναφοράς για την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, όχι μόνο για τα στενά πλαίσια της Ανδρου, αλλά και για τη φιλοξενία εκδηλώσεων αθλητισμού που αφορούν όλες τις Κυκλάδες κι ακόμη παραπέρα.

  • Ο δήμαρχος μας δουλεύει με πολύ ζήλο Για το καλό του νησιού μας και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί με τα χρήματα που διαθέτουν
    Και νομίζω πως ξέρει πολύ καλά τις προτεραιότητες του νησιού και τι πρέπει να γίνει Και να σταματήσουμε να είμαστε τόσο απαιτητική θέλω κοινό θέλω θέλω και θέλω Νομίζω αν του Δώσουμε όλοι μας εμπιστοσύνη θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για όλο το νησί που είναι και πολύ μεγάλο ΘζNy

Αφήστε ένα σχόλιο