Νέα

Επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μεσαριάς Ανδρου προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαριάς

 

Αξιότιμοι κύριοι, .
Με αφορμή την ανάρτηση του Περίγυρου για την επισκευή των πλευρικών τμημάτων Τέμπλου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μεσαριάς Ανδρου , μερικά επώνυμα σχόλια στο facebook αποτελούν ευθεία υποτίμηση της ευεργεσίας προς των Ιερόν Ναόν μας των αληθινών και πραγματικών δωρητών του έργου διότι το έργο αυτό οφείλεται στους φανερούς και αφανείς δωρητάς οι οποίοι το χρηματοδότησαν, και όχι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαριάς Ανδρου.
Μόνον στον κ. Νικόλαο Θ. Σπυριδάκη τέως πρόεδρο του Συλλόγου είναι οφειλόμενη η ευγνωμοσύνη, γιατί ο μόνος αρχικά που ανακίνησε το θέμα είναι αυτός καθώς επίσης απεριόριστη ευγνωμοσυνη και ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους ευλαβείς δωρητάς συγχχωριανούς και μη , αλλά πέραν αυτού ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μεσαριάς μετά την αποστολή του Τέμπλου για επισκευή έως και της επανατοποθετήσεώς του δεν προσέφερε καμιά άλλη υλική βοήθεια ή άλλου είδους βοήθεια για την επισκευή του Τέμπλου. Η επιμονή ορισμένων να διαδίδουν εμμέσως πλην σαφώς ότι το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαριάς είναι υποβολιμιαία και λανθασμένη είτε θεληματικά είτε αθέλητα την οποία απορρίπτουμε γιατί αυτή είναι η αλήθεια.., διότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς δεν προσέφερε ούτε ένα ευρώ για το μεγάλο αυτό έργο, και όσοι από τα παλαιά ή νέα μέλη του Συλλόγου επιμένουν σε αυτό, ας προσκομίσουν έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν με ποιο τρόπο είτε υλικά είτε με άλλο τρόπο συμμετείχαν στη χρηματοδότηση αυτού του έργου, , εκτός από τη μοναδική συμβολή του κ. Νικολάου Θ. Σπυριδάκη για την ανακίνηση του θέματος και την τυχόν πληρωμή από το Σύλλογο της μιας από τις προκαταρκτικές μελέτες που έγιναν την οποία πληροφορηθήκαμε χωρίς όμως εμείς σαν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να έχουμε καμία επίσημη γραπτή ενημέρωση , τον οποίο κ. Νικόλαο Σπυριδάκη άξιο και σπουδαίο συγχωριανό μας θερμώς ευχαριστούμε και σεβόμαστε.


Επιφυλασσόμαστε εν καιρώ :
Να δημοσιοποιήσουμε ονομαστικώς τους αληθινούς και πραγματικούς δωρητάς, αφού προηγουμένως λάβομε την έγκρισή τους, επειδή μερικοί εξ αυτών θέλουν να παραμείνουν αφανείς δωρητές.
Μετά τιμής
Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μεσαριάς Ανδρου:
Πατήρ Δημοσθένης Μοναχός , Ιερεύς Πρόεδρος.
Τα μέλη
Μαρία Στρατή
Μαρίτσα Τσιώπου
Αννα Μπαφαλούκου
Γιάννης Βελιώτης,  Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

1 Comment

  • Σε σχετική πρόσφατη ανάρτησή μου, κατέθεσα αυτοβούλως την προσωπική μου γνώση και εμπειρία, ως πρώην μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου , τον οποίο επί σειρά ετών έχω συνδράμει ποικιλοτρόπως και αμισθί . ‘Οτι δηλαδή, η αποκατάσταση του τέμπλου οφείλεται σε πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του Νικολάου Σπυριδάκη και του ίδιου του Συλλόγου, με την αγωνία του για την σωτηρία του από το σαράκι, μέρος του οποίου ήταν αποθηκευμένο και απροστάτευτο σε χώρους του
    Συλλόγου, με την αναζήτηση των τεχνιτών και την οικονομική ενίσχυση χορηγών. Αυτή η αναφορά μου δεν αναιρούσε ούτε απαξίωνε με κανένα τρόπο, την πολύτιμη συνδρομή για την ευόδωση του έργου, υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς – στον οποίο Ναό τυγχάνω συχνά εκκλησιαζόμενος- και την συνδρομή και οικονομική ενίσχυση των ενοριτών. Επ’ αυτής , πληροφορήθηκα ότι δέχθηκα προφορικά και διαδικτυακά ανοίκεια προσωπική επίθεση από φίλο .
    Στη συνέχειά της , δημοσιεύθηκε η παρούσα επιστολή του εκκλησιαστικού συμβουλίου Μεσσαριάς προς τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσαριάς που την θεωρώ άδικη, απρόσφορη και διχαστική για την τοπική κοινωνία, τους ενορίτες, κατοίκους και τα μέλη του Συλλόγου της Μεσσαριάς.
    Λυπάμαι ειλικρινά που άθελά μου, μία αναφορά μου βασισμένη κατά την άποψή μου σε αντικειμενικά γεγονότα, ανέσυρε στην επιφάνεια παθογένειες που μας χαρακτηρίζουν ως Ανδριώτες. ‘Ελλειψη συνεργασίας, δειχόνοιες , ο καθείς στο δικό του χώρο και μετερίζι, προβολή του “εγώ” και όχι του “εμείς”.Και στην διαπίστωση “ότι δεν υπάρχει σωτηρία” , είτε σε τοπικό , είτε σε υπερτοπικό επίπεδο, στην συμπεριφορά μας και στη στάση μας ως δημότες και πολίτες, γι αυτό και ένα προικισμένο από κάθε άποψη νησί, βρίσκεται στην παρούσα κατάσταση .Δεν θα επανέλθω , δεν επιζητώ τον ψόγο ή τον έπαινο, ούτε θα απαντήσω σχετικά και σε κανένα. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική αλλά όχι την αδκία και λάσπη Θα συνεχίσω να προσφέρω και να υπηρετώ το γενικό καλό και συμφέρον , να εκφράζω δημόσια την άποψή μου όπως το κρίνω εγώ, παντοιοτρόπως , αυτόνομα και ανεπηρέαστα

Αφήστε ένα σχόλιο