Νέα

Ηλεκτροφωτισμός στη πηγή της Πετρένιας στο Βουνί

Ο Δήμος Άνδρου ανταποκρίθηκε στο πολλών δεκαετιών αίτημα των κατοίκων για τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής και της διαδρομής προς την πηγή Πετρένια. Με πρωτοβουλία και επίβλεψη του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Διαμαντή Θεοδωράκη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάστρου κ. Κωνσταντίνου Σπέρτου, υλοποιήθηκε αυτό το σημαντικό έργο.

 

 

Πρόκειται για τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής της Πετρένιας με την προσθήκη εννέα (9) στύλων, στους οποίους τοποθετήθηκε φωτιστικό σώμα, και βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής από τον κεντρικό δρόμο έως την πηγή. Οι εργασίες, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν από το συνεργείο του Δήμου Άνδρου.

Να σημειωθεί ότι δίπλα στην πηγή Πετρένια, που βρίσκεται στο χωριό Βουνί, στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, υπάρχει μια εκκλησία, ο ναός της Παναγίας, που οι κάτοικοι έχουν μετονομάσει σε Αγία Πετρένια.

Η ποσότητα του νερού που αναβλύζει από την πηγή παραμένει σχετικά μεγάλη και λέγεται πως το νερό διαθέτει ιαματικές ιδιότητες.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio