Νέα

ο Δήμαρχος Άνδρου στο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη και παρουσία υπουργών, βουλευτών, κορυφαίων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου, ένα σημαντικό αναπτυξιακό συνέδριο με τίτλο:

«Οι Δήμοι μοχλός ανάπτυξης και προόδου των νησιών μας».

Ο κ. Σουσούδης θα είναι ομιλητής τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, στην τέταρτη ενότητα με θέμα «Νησιωτικότητα στους άξονες: Αναπτυξιακή Προοπτική, Δομές Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορικό Ισοδύναμο, Διασύνδεση και Μεταναστευτικό – Ασφάλεια». Ο Δήμαρχος Άνδρου θα μιλήσει συγκεκριμένα για τον δεύτερο άξονα που αφορά τις δομές υγείας και πρόνοιας.
Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ξεκινάει με το Ακτοπλοϊκό Συνέδριο Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, και ώρα 10:00 – 15:30, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, παραγόντων της κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και σχεδόν όλων των δημάρχων των δύο νομών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες των νησιών και θα κατατεθούν προτάσεις ενόψει της επερχόμενης δρομολογιακής περιόδου.
Ακολούθως, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την επομένη, 20 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή του νέου νόμου «Κλεισθένη», τη νησιωτικότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο, τον Φ.Π.Α. στα νησιά και άλλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα.
Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, βουλευτές, υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης, κ.ά.

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο