Νέα

Πρόσκληση συμμετοχής στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2019

Πρόσκληση συμμετοχής απευθύνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2019, που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Μαρτίου 2019, στο Αthens Metropolitan Expo στα Σπάτα (πλησίον αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος), στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Έκθεση με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και την παγκόσμια αγορά, την προβολή, προώθηση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τη μεταποίηση και η προώθηση τοπικών της προϊόντων. Παράλληλα με την Έκθεση Food Expo Greece 2019, την οποία πλαισιώνουν παράλληλες εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.λπ.) διεξάγεται και η Διεθνής Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων «Oenotelia».

Συγκεκριμένα, καλούνται οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που παράγουν ή/και μεταποιούν ή/και τυποποιούν τοπικό προϊόν και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν το αργότερο έως την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 στη σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10307).

Οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία πραγματοποίησης προσωπικών (Business to Bussines) συναντήσεων με ξένους αγοραστές. Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία, η το δυνατόν συντομότερη δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων, ώστε να συμπεριληφθούν στη λίστα των εκθετών. Διευκρινίζεται πως μετά τις 30/11/2018 ΚΑΜΙΑ δήλωση δε θα γίνει δεκτή. Επίσης, στη συγκεκριμένη έκθεση ΔΕΝ επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δε μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης, με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κα. Τάνια Ρούσσου – Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κα. Ντίνα Βλάχου – Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

 

Αφήστε ένα σχόλιο