Νέα

Τέσσερις παραλίες «φιλικές» σε ΑμεΑ στον Δήμο Άνδρου

Με σεβασμό στις ανάγκες και την ασφάλεια των ΑμεΑ και με στόχο την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων για την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, ο Δήμος Άνδρου διεκδίκησε και διασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την αναβάθμιση προσβασιμότητας σε παραλίες για άτομα με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα.

Η απόφαση για τα έργα υποδομών, που αφορά σειρά εξοπλισμού, εγκαταστάσεων και δράσεων για τέσσερις παραλίες του νησιού, εντάσσεται στη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020)».

Πρόκειται για τις παράλιες Μπατσίου, Αγίου Πέτρου (Δημοτική Ενότητα Υδρούσας), Νιμποριού (Δημοτική Ενότητα Άνδρου) και  Όρμου Κορθίου (Δημοτική Ενότητα Κορθίου) του Δήμου Άνδρου.

Εκτός από την καταλληλότητα των παραλιών (οργανωμένες, δημοφιλείς και πολυσύχναστες, με σύνδεση με τοπικά μέσα συγκοινωνίας), κριτήριο επιλογής ήταν και η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων για τη χρηματοδότηση του έργου. Με το παρόν πρόγραμμα, ο Δήμος Άνδρου σχεδιάζει τη δημιουργία υποδομών για ένα νέο τουριστικό «προϊόν» με απώτερο στόχο την άρση περιθωριοποίησης των ΑμεΑ και την ενίσχυση των επισκέψεων στις παραλίες.

Το πρόγραμμα για την προσβασιμότητα στις τέσσερις παραλίες της Άνδρου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμης συναρμολογούμενης βοηθητικής διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ – τρίτης ηλικίας ατόμων στη θάλασσα, μη μόνιμου φορητού χώρου υγιεινής (χημική τουαλέτα) προδιαγραφών ΑμεΑ, μη μόνιμου λυόμενου, ξύλινου αποδυτηρίου για ΑμεΑ, τη σήμανση (πληροφοριακή πινακίδα και επιδαπέδια σήμανση parking), κ.ά.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση θα γίνουν σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Ε.Ε.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio