Νέα

Ο κρύος χιονιάς ζεσταίνει το προεκλογικό κλίμα

Δελτίο τύπου έστειλε το Επαρχείο Άνδρου με το πως  αντιμετώπησε τον χιονιά:

Σε κλοιό χιονιά η Άνδρος από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, από την έλευση του “Τηλέμαχου” με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και έντονη χιονόπτωση που στις ορεινές περιοχές του νησιού Βουρκωτή – Άρνη το ύψος του χιονιού έφτασε το 1,5 μέτρο.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των έντονων χιονοπτώσεων μίσθωσε (5) πέντε μηχανήματα των κ.κ. Γιάννη Βαλμά, Δημήτρη Μαμάη, Σπύρου Χαλά, Χρήστου Ζιακά και Δημήτρη Γιγίνη, που με εντατικούς ρυθμούς εργάζονταν για τον αποχιονισμό προκειμένου να κρατήσουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού ανοικτό.
Παρόλο που το φαινόμενο ήταν έντονο, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρεις Νοτίου Αιγαίου με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου και τον επικεφαλής κ. Δημήτρη Λάσκαρη, που είχε αναλάβει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης καθώς και με τους Διοικητές της Αστυνομίας κ. Βασίλη Μάινα, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Χρήστου Παπαΐωάννου, τους εθελοντές του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου) και κυρίως με την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι χειριστές των μισθωμένων μηχανημάτων και του Δήμου Άνδρου, για να ανοίξουν και να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο προσπελάσιμο, η διαχείριση της έκτακτης ανάγκης η οποία είναι σε εξέλιξη κρίνεται ικανοποιητική.
Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου που για άλλη μία φορά στάθηκε με αυταπάρνηση πρώτος στη μάχη με τα χιόνια των δρόμων και με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτει συνέβαλλα τα μέγιστα στο έργο του εκχιονισμού του νησιού.
Επίσης σημαντική ήταν η αρωγή στο επιχειρησιακό σχέδιο αποχιονισμού των Πρόεδρων των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης , κ. Φραντζέσκου Αθανασίου που συνόδευσε το εκχιονιστικό μηχάνημα μέχρι το Ναυτικό Παρατηρητήριο και από εκεί έως την περιοχή Λειβάδιζα για τον αποχιονισμό της Βόρειας Άνδρου.
Εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις, μέχρι την λήξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

και αμέσως απάντησε ο Συνδυασμός  “΄Ανδρος -Νέοι Ορίζοντες ” του Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη στο Facebook

Εντυπωσιακό το δελτίο τύπου του έπαρχου που το ανακοίνωσε από την Αθήνα και αφορούσε τα χιόνια στην Άνδρο.

Ξέχασε μόνο να αναφέρει ότι όλος ο μηχανισμός του Δήμου ήταν στους δρόμους σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας.

Ξέχασε να αναφέρει πως το γκρέιντερ και το JCB του Δήμου καθάριζαν το επαρχιακό δίκτυο, ενώ συγχρόνως τρία μισθωμένα μηχανήματα επιχειρούσαν στα χωριά.

Ξέχασε να αναφέρει ότι αντιδήμαρχοι, δημ.σύμβουλοι και οι πρόεδροι ήταν στους δρόμους ζώντας την αγωνία από κοντά των κατοίκων.

Ξέχασε να αναφέρει ότι ο Δήμος έχει προμηθεύσει τον ΣΕΔΑ με δύο εκχιονιστικά μαχαίρια και ότι από το 2014 είναι η μόνη δημοτική αρχή, που ενισχύει κάθε χρόνο τους Εθελοντές στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της αναγνώρισης εμπράκτως της προσφοράς τους προς τον τόπο.

Εν κατακλείδι η συνεργασία και η συμμετοχή όλων των φορέων, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Πολιτική Προστασία του Δήμου και φυσικά οι Εθελοντές (ΣΕΔΑ), συνετέλεσαν ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

 

Αυτά με τον χιονιά να δούμε τι θα φέρει ο νοτιάς …

 

1 Comment

  • Νομίζω όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά με όλο που το χιόνι Έρχονταν γρήγορα και παχύ ο συντονισμός του Δήμου Ο δήμαρχος παρόν επί του έργου πάντοτε Ο Λάσκαρης διευθύνοντας όλο το μηχανισμό της επιχειρήσεως εξαιρετικός με Την βοήθεια Τους πυροσβέστες Και Εθελοντές
    Και πολλά συγχαρητήρια στους δημότες που Έδωσαν θάρρος σε αυτό το έργο
    Χωρίς πολλά παράπονα ασφαλώς όλοι Ήθελαν το δικό τους Χωριό Η τοποθεσία πρώτα
    Νομίζω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τα λέει όλα ΘζNy

Αφήστε ένα σχόλιο