Νέα

Πίτα με μπρούστουλα και φασκόμηλο στο σύλλογο Μεσαριάς

 

Τη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 , στο παλιό Παρθεναγωγείο της Μεσαριάς το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσαριάς Κουμανής είχε ένα διαφορετικό από τις άλλες φορές  κέρασμα στην κοπή της πίτας του, πάνω στα τραπέζια υπήρχαν πιάτα με μπρούστουλα, ένα παλιό  ψωμί που έφτιαχναν οι αρβανίτες  του νησιού με ψιλοκομένα λαρδιά και άλλα κρεατένια  προϊόντα που βγαίνουν στα  χοιροσφάγια, δίπλα υπήρχαν  χαρτιά με ιστορικά στοιχεία για το ψωμί αυτό μαζί με τον τρόπο παρασκευής του.

όπως εξήγησε αργότερα η Κατερίνα Ρεμούνδου, νέο μέλος στο σύλλογο,  το σερβίρισμα του  μπρούστουλα  μαζί με ένα φλυτζάνι φασκόμηλο ήταν για να τιμήσουν   τη γαστρονομική παράδοση της Άνδρου που η ίδια έμαθε και από δύο γυναίκες της Μεσαριάς , την Κατίνα Τηνιακού – Ψαριανού από του Μπρούτου και την Κατίνα Σαρρή – Μεγαρίτη.

 

προηγουμένως ο ΠαπαΓιάννης ο Στάμος είπε στον κόσμο το πόσο συγκινημένος ήταν που βρέθηκε και φέτος στη πίτα  με τους ενορίτες του,

 

και ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου που το αποτελούν οι:

Μέλη :
Ρεμούνδου Αικατερίνη
Γαρδέλη Ελένη
Νικολάου Πέπη

Γραμματέας :
Γιαννίση Ειρήνη

Ταμίας :
Γαρύφαλλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος :
Μωραΐτης Γεώργιος

Πρόεδρος :
Γαλανός Λεωνίδας

Κατά τα άλλα, ωραία τα παιδάκια που είπαν τα κάλαντα και πήραν το δώρο τους,  ωραίες και ανεβασμένες οι πίτες του Γαρύφαλλου, ωραίος και νόστιμος  ο μπρούστουλας, ότι πρέπει το ζεστό φασκόμηλο και ο καφές αλλά κυρίως πολύ καλή    η περιποίηση από τα μέλη του συλλόγου!

και του χρόνου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  • Οι πίτες που μοιράστηκαν στον κόσμο που παρευρέθηκε στο χώρο του Παρθεναγωγείου ήταν του κ.Γαρύφαλλου Γεώργιου ενώ η πίτα που κόπηκε για τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου κ τους εκπροσώπους άλλων συλλόγων ήταν του κ.Μουστάκα Ιωάννη .

Αφήστε ένα σχόλιο