Νέα

Ο Δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Έπαρχο για το κτίριο του Επισκοπείου

 

Η απάντηση του Δημάρχου Άνδρου στην επιστολή του Έπαρχου Άνδρου για το κτίριο του Επισκοπείου:

” Σεβόμενοι το θεσμό, δεν θέλουμε να εκφράσουμε τι προκαλούν οι επανειλημμένες ανεύθυνες παρεμβάσεις του Επάρχου Άνδρου κ. Λοτσάρη σχετικά με το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας Άνδρου, καθώς γίνονται με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις μέσω της διάδοσης ψευδών και ανυπόστατων πληροφοριών, ώστε να αποφευχθούν οι ευθύνες του ιδίου ως Επάρχου.

Είναι αδιανόητο ο κ Έπαρχος να παρεμβαίνει μέσω διαδικτύου στους θεσμούς. Οι προειδοποιήσεις προς τον Δήμο που απευθύνει ο κ. Λοτσάρης είναι καλύτερα να τις απευθύνει εκεί όπου οφείλει και έχει δεσμευτεί βάσει του θεσμικού του ρόλου.

Και εξηγούμαστε:

Το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας δεν «στέγαζε αρχικά το Επαρχείο και αργότερα το Επισκοπείο», όπως ανακριβώς και αναληθώς επιμένετε να ισχυρίζεστε κε Λοτσάρη. Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζετε και αποκρύπτετε σκοπίμως, είναι ότι το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας στέγαζε και εξακολουθεί να στεγάζει μέχρι και σήμερα το Επαρχείο Άνδρου, αφού η 30ετής παραχώρηση προς την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και ήδη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έληξε το 2016, αλλά παρατάθηκε σιωπηρά και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα, καθώς το κτίριο δεν έχει αποδοθεί στον Δήμο Άνδρου ελεύθερο προς χρήση, αλλά εξακολουθεί να στεγάζει στον β΄ όροφο το Επαρχείο Άνδρου και στον α’ όροφο το Επισκοπείο (μετά από παραχώρηση που το ίδιο το Επαρχείο έκανε το 2005).
Ο ισχυρισμός σας ότι «ο Δήμος Άνδρου από το 2016 έχει παραλάβει το κτίριο, μετά την λήξη της 30ετούς παραχώρησής του στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και νυν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» είναι σκόπιμα ψευδής και προβάλλεται κυρίως για την αποφυγή των ευθυνών σας ως Επάρχου. Ειδικότερα γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Δήμος Άνδρου δεν παρέλαβε το κτίριο το 2016, αφού εξακολούθησε να το χρησιμοποιεί τον β’ όροφο αυτού το Επαρχείο Άνδρου και στον α’ όροφο το Επισκοπείο (μετά από δική σας παραχώρηση). Παρόλα αυτά αποφεύγετε να αναφερθείτε στη σιωπηρή παράταση της παραχώρησης του κτιρίου που εξακολουθεί μέχρι σήμερα και τούτο διότι, η σιωπηρή παράταση της 30ετούς παραχώρησης σημαίνει ότι εξακολουθεί να ισχύει και ο όρος της παραχώρησης, δηλαδή η υποχρέωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του Επάρχου, να συντηρεί και να επισκευάζει με δικές της δαπάνες το κτίριο! Αλήθεια, κε Λοτσάρη, εσείς, που αγωνιάτε για την κατεπείγουσα επισκευή του κτιρίου, μπορείτε να μας πληροφορήσετε σχετικά με το πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το 1986 έως σήμερα για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης επισκευής και συντήρησής του; Αλήθεια πόσα χρήματα δαπανήσατε από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, που έληξε η 30ετής σύμβαση και ισχυρίζεστε ότι παραδώσατε το κτίριο.
Γιατί φοβάστε να παραδεχτείτε δημοσίως, το Επαρχείο ως εκπρόσωπος της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και ήδη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το 1986 έως και σήμερα δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή του κτιρίου μολονότι κάνει ανενόχλητη χρήση αυτού επί 33 συνεχόμενα έτη! Μήπως επειδή η ανωτέρω παραδοχή θα καθιστούσε το λιγότερο ανεύθυνο, το από 5-7-2018 έγγραφο που επικαλείστε και το οποίο έπρεπε να το έχετε απευθύνει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όχι στον Δήμο Άνδρου, από τον Σεπτέμβρη του 2014!!!

Ο ισχυρισμός σας ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στη διάθεση του Δήμου Άνδρου, εδώ και αρκετά χρόνια, το ποσό των 100.000€ για την επισκευή του κτιρίου» και ότι «ο Δήμος δεν τα έχει απορροφήσει μέχρι σήμερα» είναι επίσης συνειδητό ψεύδος, αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα χρήματα αυτά η Περιφέρεια δεν τα διαθέτει στον Δήμο Άνδρου για την επισκευή του κτιρίου, αλλά για την καταβολή ενοικίου αφού ζήτησε από τον Δήμο μας την χρήση του κτιρίου για άλλα 20 χρόνια, αντί μισθώματος 420€/μήνα!
Ο Δήμος Άνδρου, ως συνυπεύθυνος και δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κινδύνου, ενώ για τις αξιώσεις του από το Επαρχείο, που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα σύμφωνα με το συμβόλαιο του 1986, θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται. Εσείς, όμως από την πλευρά σας κε Έπαρχε οφείλετε να μην διαστρεβλώνετε την αλήθεια προς ίδιον πολιτικό όφελος, αλλά να ενεργείτε από την θέση σας προς όφελος του Δήμου και της Άνδρου, διεκδικώντας ή και απαιτώντας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία υπάγεσθε, την τήρηση της ρητής υποχρέωσης για την συντήρηση και επισκευή του κτιρίου και όχι να ομολογείτε με έγγραφά σας δημοσίως ότι το κτίριο έχει παραληφθεί από το 2016!

Παραλάβατε ένα άρτιο κτιριακά και λειτουργικό κτίριο και θέλετε να το παραδώσετε στον Δήμο, ερείπιο και στα όρια του επικίνδυνου για την δημόσια ασφάλεια. Ποιος σώφρων Δήμαρχος άραγε θα παραλάμβανε ένα κτίριο από κάποιον που είχε υποχρέωση να το συντηρεί, χωρίς να έχει τηρηθεί αυτή η υποχρέωση και χωρίς να έχει κενωθεί αυτό; Το γεγονός δε ότι από το 2014 έως το 2016, που κατά τους ισχυρισμούς σας έληξε η παραχώρηση, ήσασταν Έπαρχος Άνδρου και δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια για να εξασφαλίσετε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την τήρηση της ρητής υποχρέωσής σας για την συντήρηση και επισκευή του κτιρίου το οποίο η υπηρεσία σας χρησιμοποιούσε, βαρύνει περισσότερο τη θέση σας και αποδεικνύει ότι οι παρεμβάσεις σας δεν έχουν άλλο σκοπό από την αποφυγή των ευθυνών σας…
Οφείλετε λοιπόν να τηρήσετε άμεσα τους όρους τους οποίους αποδεχτήκατε και οφείλετε στο πλαίσιο της χρηστής και συνεχιζόμενης διοίκησης να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας, ως υπεύθυνος θεσμός της αυτοδιοίκησης.”

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Θεοδόσης Σουσούδης

3 Σχόλια

  • Δεν ντρέπεστε λιγάκι και οι δυό σας; Κάνετε μικροπολιτικές ενώ κινδυνεύουν όσοι περνάνε κάτω από το ερείπιο; Την Κυριακή θα περάσουν παιδάκια, ενήλικες, αυτοκίνητα. Αν συμβεί κάτι (κούφια η ώρα) τι θα κάνετε;

  • Δήμαρχε, είναι ηλίου φαεινοτερον ότι απόλυτα υπεύθυνος της κατάστασης του κτιρίου είναι ο έπαρχος, δια της απόλυτης απραξίας του. Στείλε του επειγοντως την πολεοδομία για αυτοψία, τύλιξε τον σε ένα εξώδικο ΑΛΛΑ στείλε κι ένα συνεργείο να κάνει κάποιες παρεμβάσεις ώστε να μην κινδυνέψει κάνεις το τριήμερο και μετά στείλε του και τον λογαριασμό. Να μην μας περνάει και για ηλίθιους αυτός και η παρέα του.

Αφήστε ένα σχόλιο