Νέα

Στις 17 Μαρτίου τα εγκαίνια της δεξαμενής «Βιολαντώ» στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Η ONEX SYROS SHIPYARDS με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, ώρα 13:00 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης ανακαινισμένης Panamax size δεξαμενής «Βιολαντώ» των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, με τον καθιερωμένο αγιασμό, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεου. Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων καθώς και σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Το 1968 οι Ανδριώτες εφοπλιστές αδελφοί Γουλανδρή (Γιάννης, Αλέξανδρος και Λεωνίδας) αγόρασαν τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Στα 1970-73, η επιφάνεια της εγκατάστασης υπερδιπλασιάστηκε και κατέφθασαν στο Νεώριο οι δύο πλωτές δεξαμενές, η «Βιολαντώ» (ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ) η οποία πήρε το όνομά της από τη μητέρα των αδελφών καθώς και η δεξαμενή «ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ», οι οποίες υπάρχουν και σήμερα. 

Η «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» παραγγέλθηκε το 1970 από την τότε Δυτική Γερμανία. Έχει χωρητικότητα 75.000 DWT και εξυπηρετεί την αντίστοιχη κατηγορία σκαφών Panamax size. Μετά την πλήρη ανακαίνιση και επισκευή της, η οποία αποπερατώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2019, είναι η μόνη, αυτή τη στιγμή, εν λειτουργία, αυτού του είδους, πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα.  Από την https://www.mononews.gr

1 Comment

  • Πολλά συγχαρητήρια άλλο ένα διαμάντι ήρθε στις Κυκλάδες καλή επιτυχία και καλές δουλειές ΘζNy

Αφήστε ένα σχόλιο