Νέα

Ξεκίνησε η αντικατάσταση του «ιστορικού» πλάτανου στη πλατεία Καΐρη της Χώρας Άνδρου

Ο «ιστορικός» πλάτανος, που κοσμούσε την Πλατεία Καΐρη στη Χώρα της Άνδρου, κόπηκε από συνεργείο του Δήμου Άνδρου σήμερα, Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019. Το δέντρο απομακρύνθηκε και έτσι ουσιαστικά ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασής του από έναν νέο πλάτανο που θα φυτευτεί στο ίδιο σημείο.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη, καθώς χάρη στη συνδρομή και την υποστήριξή του, αγοράστηκε, ήδη, ο νέος πλάτανος και σύντομα θα υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες που αφορούν τη φύτευση και τη συνολική φροντίδα του.

Συγκεκριμένα, ο νέος πλάτανος αγοράστηκε από φυτώριο στην Ηλεία και ακολούθως μεταφέρθηκε σε συνεργαζόμενο φυτώριο στην περιοχή του Μαραθώνα. Τις επόμενες ημέρες θα «ταξιδέψει» στην Άνδρο, προκειμένου να φυτευτεί στην Πλατεία Καΐρη.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται η απομάκρυνση των πλακών στην πλατεία, το σκάψιμο, η μεταφορά χωμάτων και μπαζών και η αποκατάσταση των πλακών. Επίσης, ειδικός συνεργάτης, που έχει τη συνολική επιμέλεια των εργασιών, έχει αναλάβει τη φύτευση, την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και τη μελλοντική φροντίδα του πλατάνου.

Θεωρούμε ότι ο νέος πλάτανος θα ομορφύνει και θα «ζεστάνει» ένα από τα αγαπημένα σημεία της Χώρας. Εντούτοις το παλαιό και «ιστορικό» δέντρο θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές όσων το επισκέφτηκαν και βίωσαν στιγμές στη σκιά της φυλλωσιάς του, που άφησαν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

από το γραφείο ενημέρωσης Δήμου Άνδρου

 

 

1 Comment

  • Πολλά συγχαρητήρια Στο δήμαρχο μας αυτό ομορφαίνει την πλατεία μας Όταν Μιλάμε για πλατεία Καΐρη ήταν μέσα και ο πλάτανος Στην όραση μας και σκέψη Πιστεύω αυτή δουλειά να τελειώνει προτού έρθει το καλοκαίρι θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio