Νέα

Χρήστος Βουραζέρης: ‘’Η λύση στα μεγάλα προβλήματα του οδικού δικτύου της Άνδρου είναι συμβάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Δήμο.’’

Το οδικό δίκτυο της Άνδρου είναι μία από τις μεγάλες αδυναμίες του νησιού μας. Μέχρι σήμερα οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης δεν κατάφεραν να συνεργαστούν, δεν είδαν ποτέ ως ενιαίο το οδικό δίκτυο του νησιού μας.
Αυτό πρέπει να αλλάξει, δεν έχει σημασία αν ένα κομμάτι του οδικού δικτύου είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και κάποιο άλλο κομμάτι είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Πρέπει επιτέλους να δούμε ως ενιαίο το οδικό μας δίκτυο, Περιφέρεια και Δήμος να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να το βελτιώσουν.
Δυστυχώς, για την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φαίνεται ότι η Άνδρος έπεφτε μακριά. Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι κανένα μεγάλο έργο για την Άνδρο δεν εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν είναι μόνο η Ρόδος, υπάρχει και η Άνδρος. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες του νησιού μας στις εκλογές του Μαΐου.
Για να αποκτήσει ξανά ελπίδα και προοπτική η Άνδρος.
Η μοναδική παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το οδικό δίκτυο της Άνδρου είναι κάποια αποσπασματικά έργα συντήρησης ύψους 600.000 ευρώ περίπου στο τέλος της θητείας της. Αυτά φυσικά δεν αρκούν.
Η Άνδρος έχει ένα μεγάλο οδικό δίκτυο το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, υπάρχουν σημεία που χρήζουν ανακατασκευής, σημεία που χρειάζονται νέα διάνοιξη και χάραξη ενώ ο φωτισμός και η σήμανση είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.
Η δική μου δέσμευση , ως υποψήφιος Έπαρχος, είναι ότι το κύριο βάρος μας θα το ρίξουμε στη βελτίωση των υποδομών του νησιού μας. Το οδικό δίκτυο είναι μία από αυτές.
Η λύση είναι προγραμματική σύμβαση διάρκειας 4 χρόνων ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο Άνδρου, όποια και αν είναι η δημοτική αρχή που θα εκλέξουν οι πολίτες.
Σε αυτή την προγραμματική σύμβαση θα περιέχονται:
– Η καταγραφή των προβληματικών σημείων του οδικού δικτύου του νησιού και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
– Οι από κοινού μελέτες των τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας, Επαρχείου και Δήμου για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.
– Τριμερής χρηματοδότηση από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και το Δήμο της προγραμματικής σύμβασης για τα έργα στο οδικό δίκτυο.
– Μελέτη για την εγκατάσταση φωτισμού και σήμανσης σε όλο το οδικό δίκτυο.

Χρήστος Βουραζέρης

Υποψήφιος Έπαρχος Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio