Νέα

Θ. Σουσούδης: Αγαπητέ Δημήτρη Γιαννίση…

 

Αγαπητέ Δημήτρη,

Θέλω να πιστεύω πως τα «κινηματογραφικά» σχόλια στα οποία επιδίδεσαι τον τελευταίο καιρό δεν έχουν καμιά σχέση με λαϊκίστικες πολιτικές.
Οφείλω όμως να σου επισημάνω ότι η πολύχρονη απουσία σου από το νησί αλλά και η προηγούμενη, προ 20ετίας, 4ετής εμπειρία σου ως Δημάρχου στον μικρό πρώην δήμο Άνδρου, σου στερεί την ολοκληρωμένη εικόνα για όλα όσα έγιναν τα χρόνια που έλειπες.
Είναι μάλλον αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι μελετάς με ιδιαίτερη προσοχή το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής μας, αλλά δεν έχεις φροντίσει να
ενημερωθείς ή να διαβάσεις -με την ίδια προσοχή- τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, που έχει γίνει δημόσια, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άνδρο.

Είναι βέβαιο ότι εκτός από την ελλιπή πληροφόρηση που προφανώς έχεις, δυστυχώς, αποδεικνύεται και η άγνοια σου στις προτεραιότητες, που η σημερινή Δημοτική Αρχή όφειλε να λάβει σοβαρά υπόψιν, αψηφώντας μάλιστα το πολιτικό κόστος. Προτεραιότητες για σοβαρά θέματα, για τα οποία θα πρέπει να σου θυμίσω πως δεν έχεις ακόμη πάρει ξεκάθαρα θέση, ως όφειλες, ως υποψήφιος.
Ο κόσμος ακούει και περιμένει προτάσεις και λύσεις. Κρίνει έργα και συμπεριφορές, προκειμένου να αποφασίσει. Ξέρει καλά πόσο απομονωμένη ήταν η Άνδρος πριν το 2014 και πού βρίσκεται σήμερα.
Το να μιλάς στο βουνό δεν μπορείς να πείσεις ότι θα φτιάξεις φράγματα, το να μιλάς στο λιμάνι δεν σημαίνει ότι θα φτιάξεις τα λιμάνια….

Σε διαβεβαιώνω ότι ο κόσμος βλέπει, ακούει, κρίνει και θυμάται.
Όποιος ζει στο νησί, ειδικά τώρα, την περίοδο της μεγάλης κρίσης, βιώνει
την σκληρή καθημερινότητα.
Το μαγικό ραβδάκι υπάρχει μόνο στα παραμύθια και το σίγουρο είναι πως παραμύθια δεν σηκώνει πια ο κόσμος. Κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει. Τα ταξίματα και οι υποσχέσεις αποτελούν μικροπολιτικές τακτικές που εκθέτουν όποιον τις κάνει. Τα έργα έρχονται με δουλειά και όχι με ευχολόγια και αναφορές σε δράκους και νεράιδες.

Δεν σκοπεύω να αξιολογήσω προς το παρόν το πραγματικό δικό σου,
προσωπικό, πέρασμα από τη Δημαρχία της Χώρας. Πρώτον γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτή τη στιγμή και δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν συγκρίσιμα μεγέθη του έργου του δικού σου με το δικό μας.
Η σημερινή δημοτική αρχή λύνει προβλήματα και δεν τα θάβει.

Για να μη συνεχίζεις να εκτίθεσαι, θα σου θυμίσω επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας:
-Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου, που από το 2017 έχει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Πληρώσαμε πολλά χρέη, δείχνοντας την συνέπειά μας ως διοίκηση, πολλά δε από αυτά είναι και σε σένα γνωστά.
–Δώσαμε στο νησί μια τεράστια δυναμική προς τα έξω, ανεβάζοντας την
επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα του.
– Δώσαμε μεγάλο βάρος στην Τουριστική και Πολιτιστική ανάπτυξη. Καλλιεργήσαμε και αναπτύξαμε τον Αθλητισμό στο νησί.
-Κάναμε σημαντικά έργα και δρομολογήσαμε άλλα, για τα επόμενα χρόνια.
-Ολοκληρώσαμε ταχύτατα έργα που προηγούμενες διοικήσεις δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν για πολλά χρόνια.
-Φέραμε στην Άνδρο πολλές χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα.
-Γι΄ αυτά και για πάρα πολλά άλλα, αξιολογηθήκαμε ως ένας από τους καλύτερους σε αποτελεσματικότητα δήμους στην Ελλάδα.
-Ανάμεσα σε 320 δήμους μας ανέδειξαν στην 9η θέση.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα -αν μάλιστα θυμηθούμε την εικόνα του νησιού πριν το 2014- που μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και με αποφασιστικότητα για μια Άνδρο που όλοι ονειρευόμαστε.
Ελπίζοντας σε μια συνεργασία με όλους τους υποψηφίους και τα στελέχη
τους, ανεξάρτητα αν εκλεγούν ή όχι, θέλω να τονίσω την σημασία της
συνεργασίας, της εκτίμησης, της ειλικρίνειας και του ευπρεπούς αγώνα.

από την https://andriakipress.gr/

2 Σχόλια

  • Πολλά συγχαρητήρια στο δήμαρχο μας η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να γράφετε
    Αλήθεια πολλές φορές πονάει θζ Ny

  • Αγαπητοί Θεοδόση και Δημήτρη, λυπάμαι πολύ που με βάζετε στον προβληματισμό να επιλέξω ποιον από τους δύο να ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές. Φίλε Θεοδόση, θα πω ένα και μόνο: αν είχες στο πλευρό σου το πολυεργαλειο που λέγεται Δημήτρης Γιαννισης θα είχες αποφύγει τις περιπέτειες που στιγμάτισαν την θητεία σου και δεν θα ονειρευόταν οποιοσδήποτε άλλος αυτή την στιγμή την δημαρχία της Άνδρου.
    Με ειλικρινή εκτίμηση στα πρόσωπα και των δύο σας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio