Νέα

Ευχαριστίες για το βίντεο, “Στην Άνδρο του 1983, η Κάτια Δανδουλάκη μαθαίνει ελληνικά Άγγλο τουρίστα”

Πολλά τα συγχαρητήρια και τα μπράβο για το βίντεο “Στην Άνδρο του 1983, η Κάτια …” όμως τα μπράβο ανήκουν  και στον Μπάμπη τον Ανύση που πρώτος εντόπισε στο youtube τη σειρά Greek Language & People και μου είπε να γκουγκλάρω BBC Dandoulaki για να   βρώ το υλικό.

Το 45 λεπτο αυτό σπάνιο ντοκουμέντο για την Άνδρο,  βγήκε από τα 10 επεισόδια του BBC που είχαν ανέβει  στο διαδίκτυο σε πολύ  χαμηλή ανάλυση, η σειρά όμως  είχε κυκλοφορήσει εκείνο τον καιρό και σε κασέτες VHS στην Αγγλία και όποιος μπορεί να τις βρει ή τις  έχει,  ας μας τις δώσει να βγάλουμε  το υλικό αυτό, σε καλύτερη ανάλυση.

 

 

2 Σχόλια

 • Βαγγέλη ευχαριστώ παρ΄ότι δεν ήταν ανάγκη να αναφέρεις τη λεπτομέρεια αυτή..
  Έψαχνα πάντα τη σειρά αυτή του BBC διότι ήμουν σίγουρος ότι είχε βγεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι ευχαριστίες όμως ανήκουν στο Μανώλη Βάμβουκα,
  Εκείνος είχε κανονίσει και είχαν έρθει οι Εγγλέζοι στην Άνδρο και εκείνος τους
  συνόδευε στο νησί, μαζί με τον παπα-Γιάννη το Στάμο. Μάλιστα, αυτό είχε γίνει πολύ πριν ασχοληθεί ο Μανώλης με τα Κοινά.
  Ένα παραλειπόμενο από εκείνα τα γυρίσματα. Το συνεργείο είχε πάει στο Μεσαθούρι. Κάθησαν στο τότε καφενείο του Νίκου Μανσόλα. Ένας Εγγλέζος μπήκε να τηλεφωνήσει / το καφενείο ήταν και μπακάλικο και τηλεφωνείο.
  Τότε ο Νίκος ρωτάει την πασίγνωστη και δημοφιλή τότε Μάρμω. (την Κάτια Δανδουλάκη). “Δε μου λες κοπέλα μου, τώρα που μιλάει αυτός Εγγλέζικα, πέφτει ο μετρητής ;” Ο θείος Νίκος ήταν πάντα πλακατζής.
  Εν συνεχεία, ο Νίκος ενώ άφησε για λίγο τους Άγγλους να σχολιάσουν το ότι ήταν “χωριάτης” – έτσι τους έκανε να καταλάβουν – εν συνεχεία άρχισε να τους κάνει πλάκες στη γλώσσα τους, την οποία την ήξερε ως παλιός ναυτικός.
  Ευτυχώς ο παπα-Γιάννης τους εξήγησε ότι ο Νίκος Μανσόλας ήταν πλακατζής και έγινε τελικά πολύ καλή συντροφιά.
  Για να πούμε το συμπέρασμα, είχε προσφερθεί τότε στην Άνδρο μια καλή διαφήμιση, η οποία όμως ποτέ δεν αξιοποιήθηκε.

 • Πόσο όμορφη και με πόσα δέντρα τότε η Πλατεία Καϊρη, πόσα μαγαζιά καλόγουστα, πόσο υπέροχη ήταν και τότε η πολυαγαπημένη Άνδρος. Νομίζω ότι την ξανακάνω βόλτα στην τότε μορφή της.

Αφήστε ένα σχόλιο