Νέα

Δράσεις του Λιμεναρχείου Άνδρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, και με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, το Λιμεναρχείο Άνδρου γνωστοποίησε με σχετικό έγγραφο, τον προγραμματισμό περιβαλλοντικών δράσεων στο νησί μας από 4 έως 9 Ιουνίου 2019.

Οι δράσεις αφορούν τον καθαρισμό παραλιών σε Χώρα, Κόρθι και Μπατσί με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων των περιοχών, ενημερωτικές διαλέξεις στους διαλέξεις, καθώς και τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού του Μπατσίου με τη συνδρομή ερασιτεχνών δυτών. Αναλυτικά, οι περιβαλλοντικές δράσεις των επόμενων ημερών:

• Την 04-06-2019 καθαρισμός της παραλίας «Νημποριό» Άνδρου, με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Μεσαριάς Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

• Την 05-06-2019 καθαρισμός της παραλίας «Μύλος» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

• Την 06-06-2019 καθαρισμός των παραλιών «Αγία Αικατερίνη» και «Βίντσι» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

Αφήστε ένα σχόλιο