Νέα

Παρουσίαση του βιβλίου της ανδριώτισας Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη, «Το λιμάνι της ζωής», στη Χίο

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 19.30, στα πλαίσια Λογοτεχνικής βραδιάς «Στα ίχνη του παρελθόντος» του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου  Θυμιανών (ΜΕΟΘ) Χίου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της ανδριώτισας Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη, «Το λιμάνι της ζωής», στην αίθουσα του Φιλοπτώχου Θυμιανών, Χίου.

To βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της οικογενείας της μητέρας της συγγραφέως, μέσα από την ίδια την ιστορία του κάθε τόπου. Όλα τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν δια μέσω των αιώνων, είναι πραγματικά, καταγράφονται και τεκμηριώνονται με ντοκουμέντα και αρχεία τα οποία αναζητήθηκαν σε διαφορετικούς τόπους.
Το ταξίδι μας ξεκινά από τη Χίο, από τα όμορφα Θυμιανά, χωριό γενέτειρα της γιαγιάς της συγγραφέως, συνεχίζει στη Σίφνο του 19ου αιώνα και μέσω Κωνσταντινούπολης-Σμύρνης, Αθήνας φτάνει μέχρι τις μέρες μας, ακολουθώντας τις ρίζες και την πορεία της οικογενείας.
Ξετυλίγοντας τη βιογραφία και τα οικογενειακά δένδρα των προγόνων, εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής, οι οποίες ήταν ανάλογες των εκάστοτε δεδομένων των χρόνων που αναφέρονται.

Είναι το δεύτερο συγγραφικό πόνημα της Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος».

Αφήστε ένα σχόλιο