Νέα

Το επετειακό 30ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

Επετειακό χαρακτήρα είχε το 30στό  Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου που πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Θέατρο το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, μιας και κλείνει και ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου τα 30 χρόνια του.

 

Σύντομη αναδρομή στη πορεία του συλλόγου από το 1989 που ξεκίνησαν όλα,  έκανε στην ομιλία της η πρόεδρος του κ. Ντορίνα Αμωράτη, αναφέροντας τους 3 πριν από εκείνη, προέδρους, τον Μιχάλη Στρατή, τον Λεωνίδα Στρατή , τον Βασίλη Πομόνη καθώς και τον πατέρα της,  επίτιμο πρόεδρο Αντώνη Αμωράτη.

 

Αναφορά έκανε και στους μαέστρους του συλλόγου αρχίζοντας από τον χοράρχη της εκκλησιαστικής χορωδίας Γιώργο Κωβαίο, τον Σωτήρη Κώνστα, έπειτα τον Στάθη Ουλκέρογλου, τον Μενέλαο Παλαιοδημόπουλο, Αιμίλιο Γιαννακόπουλο,, την Όλγα Πριμέντα στα παιδιά και φθάνοντας μέχρι την Αμαλία Τηνιακού που πήρε πριν λίγες μέρες το πτυχίο  διεύθυνσης ορχήστρας με άριστα.

 

70 οι χορωδίες που έχουν φιλοξενηθεί στην Άνδρο για το φεστιβάλ και πολλά τα ταξίδια της χορωδίας σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Καρασταμάτης , ο Μιχάλης Γουλανδρής, ο Ελευθέριος Πολέμης , ο Σάκης Τόδουλος, ο Σπύρος Πολέμης, η ναυτιλιακή Polembros, το Ίδρυμα Γουλανδρή, το Κυδωνιέως και το ίδρυμα  Μωραΐτη είναι κατά καιρούς  οι μεγάλοι υποστηρικτές του έργου του συλλόγου ενώ είναι πάρα πολλοί και όσοι βοηθούν όσο μπορούν  στις εκδηλώσεις  του.

Με τι συνέπεια και  ευθύνη    γίνεται η δουλειά στον σύλλογο το απέδειξαν  στη σκηνή, όλα τα τμήματα, της προπαιδείας, η παιδική , η νεανική και η  μικτή.

φιλοξενούμενες χορωδίες φέτος ήταν :

η Χορωδία &  Μαντολινάτα Μουσικού Σωματείου “Ωδείο Νάουσας”

η Χορωδία Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες  “Λιόπετρα”, Δήμου Ευρώτα Λακωνίας

 

και  Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου μαζί με  τη χορωδία  Sing – Song Coro

 

Έκπληξη της βραδιά ήταν η κοινή εμφάνιση χωρίς πρόβα που έκανε η Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου μαζί με  τη χορωδία  Sing – Song Coro και τις χορωδίες του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο