Νέα

ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ «Σωματείον ανεγνωρισμένον. Προοδευτικόν–Φιλολογικόν–Κοινωνικόν» Μια περιοδική έκθεση τοπικής ιστορίας

Η “Λέσχη Ανδρίων” ιδρύθηκε τον Μεσοπόλεμο στην ακμάζουσα κοινωνία του νησιού και συγκαταλέγεται στις μακροβιότερες ελληνικές λέσχες.

Με την επιστημονική συνδρομή του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώςκαι σε συνεργασία με την Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου, η “Λέσχη Ανδρίων οργανώνει περιοδική έκθεση κατά τη θερινή περίοδο 2019 στο ανακαινισθέν νέο εντευκτήριό της, στο κτήριο της ΕΟΧΑ στη Χώρα Άνδρου. Η έκθεση διηγείται την ιστορία της Λέσχης στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Άνδρου κατά τον 20ό αιώνα, με έμφαση στη ναυτιλιακή ιστορία του νησιού και την ακμή της κατά τον Μεσοπόλεμο. Το συνοδευτικό της έκθεσης δίγλωσσο έντυπο επικεντρώνεται στην παρουσίαση των βασικών δομών και λειτουργιών του σωματείου, όπως αυτές τέθηκαν κατά την ιδρυτική στιγμή του και επιδιώχθηκαν κυρίως την περίοδο της ακμής του, με έμφαση στο «μικτόν κοινωφελές πρόγραμμα: το ηθικοπλαστικόν, αγαθοεργόν, φιλολογικόν και ψυχαγωγικόν…», καθώς και στιγμιότυπων από τη ζωή του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, 19:30, οπότε θα παρουσιασθεί και ο σχετικός τόμος, ενώ ένα φωνητικό σύνολο νεαρών κοριτσιών, με την κατάλληλη ενδυμασία, θα ερμηνεύσουν ρεπερτόριο του Μεσοπολέμου αποτελώντας ακόμη έναν συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με το παρόν.

Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουλίου-15 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00-13:00, 18:00-20:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio