Νέα

Τα εγκαίνια έκθεσης τοπικής μας ιστορίας στη Λέσχη Ανδρίων

Την Παρασκευή το βράδυ, 5 Ιουλίου 2019, στον ανακαινισμένο χώρο της Λέσχης Ανδρίων, στην  ΕΟΧΑ, έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης που οργανώθηκε από την ιστορικό Ελένη Μπενέκη και διηγείται την ιστορία της Λέσχης και κατ΄επέκταση  την οικονομική ιστορία της Άνδρου κατά τον 20ο αιώνα.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Ανδρίων, Δημήτρης Κοκκίνης  αναφέρθηκε στη προσπάθεια αναζωογόνησης του ιστορικού σωματείου, ευχαρίστησε τους χορηγούς και όσους βοήθησαν στην οργάνωση της έκθεσης, στη συνέχεια η Ελένη Μπενέκη, υπεύθυνη  του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς,  μίλησε για την έρευνα, το περιεχόμενο της έκθεσης, το δίγλωσσο έντυπο που  συνοδεύει την έκθεση και στη συνέχεια έκανε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης.

Στην εκδήλωση κορίτσια του Μουσικού Συλλόγου με την Αμαλία Τηνιακού στο πιάνο, τραγούδησαν ρεπερτόριο επιτυχιών της τότε εποχής.

Ψηφιοποιημένο super 8 υλικό της  κινηματογραφικής λέσχης Άνδρου προβάλλεται σε μόνιτορ μέσα στο χώρο της Λέσχης Ανδρίων.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 30  Σεπτεμβρίου 2019 και οι ώρες 10:00-13:00, 18:00-20:00.

Κάποια στοιχεία της έκθεσης θα παραμείνουν μόνιμα στο χώρο της Λέσχης, ως αποδεικτικά της ναυτιλιακής ιστορίας της Χώρας

Αφήστε ένα σχόλιο