Νέα

Τα εγκαίνια του ΕΠΙΤΟΠΟΥ 19

 

 

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε  από την   Εύα Μπονύ Τούρτογλου  η πρώτη παρουσίαση του Επιτόπου 2019, μία έκθεση εφήμερων έργων στην περιοχή του ποταμού  των Λειβαδίων που γίνεται  για πέμπτη  χρονιά στην ίδια περιοχή.

Στα πλαίσια του ΕΠΙΤΟΠΟΥ 19 , τις προηγούμενες μέρες έγινε μία ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων με απαγγελία ποιημάτων σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, γαλλικά, και αγγλικά  και  μία διάλεξη για μετεωρίτες από τον  ειδικό στους μετεωρίτες αστροφυσικό, Matthieu Gounelle

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν  με έργα τους φέτος είναι, η Χαρά Κεράστα, η Ελένη Κορδαλή, ο Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, ο Χρήστος Παπασωτηρίου, η Alexandra Roussopoulos, o Mike Schertzer και ο Tim Ward.

 

Ο Γρηγόρης Παπαγρηγορίου που δεν μπόρεσε να είναι παρών στη παρουσίαση, άφησε το προσωρινό και προσωπικό του αποτύπωμα από ασβέστη στον φθαρμένο από το χρόνο τοίχο του “Μανιταριού”

 

Η Χαρά Κεράστα παίζοντας με τις έννοιες του τόπου και της γραφής,  σχημάτισε με άχυρο πάνω σε πλέγμα περίφραξης τη φράση ΟΥΤΕ ΔΩ ΟΥΤΕ ‘ΚΕΙ, στη μέση του ποταμού, για να μας μεταφέρει νοηματικά σε ένα μη τόπο και καταργώντας έτσι τον διαχωρισμό δύο σημείων

Στο νέο παρκάκι με τα πλατάνια, η Ελένη Κορδαλή, με σανίδες και σιδερόβεργες μπιγμένες στο χώμα , αποτυπώνει  τρισδιάστατα ένα σημείο του μονοπατιού 17 που ενώνει τη Χώρα με τα Λειβάδια, που το είδε σε ένα χάρτη μονοπατιών .

 

 

ο Χρήστος Παπασωτηρίου προσπάθησε να φτιάξει μία τρισδιάστατη γέφυρα με  τα εν αφθονία στη περιοχή καλάμια, αλλά τελικά η γέφυρα δεν άντεξε και μετασχηματίστηκε σε τρισδιάστατα σχήματα και αυτά εν αρμονία με το τοπίο.

 

και όσο εργαζόταν στο ποτάμι βρήκε πολλά ξένα και  ανόμοια υλικά που εκθέτει μέσα  στη παλιά στάση

 

 

η Alexandra Roussopoulos που  συνηθίζει να επεμβαίνει ζωγραφικά  σε  δομικές επιφάνειες,

 

πηγαίνει κάτω από το ταφείο των Λειβαδίων και με άσπρη μπογιά και μαεστρία,  ζωγραφίζει πανιά στα μπετά του Ψαρρού και λες ότι θα τα πάρει ο αέρας, βοηθός της στο εγχείρημα η Ειρήνη Τατάκη,

 

 

 

Ο Καναδός Mike Schertzer με κιμωλία γράφει ποιήματα δικά του και του Νερούδα στα μπετά του ποταμού μέχρι το Μέσα χωριό, μία ποιητική συνομιλία έστω και σε δύο γλώσσες.

Προς το σούρουπο, ο  μουσικός Tim Ward, που έχει ξαναπάρει μέρος στο ΕΠΙΤΟΠΟΥ , παρουσίασε  στο παρκάκι μία   σύνθεση με ήχους που είχε  συλλέξει στις εξοχές της Άνδρου.

Ο επίλογος έλαβε χώρα στης Φωφώς , όπου ο Σύλλογος Λειβαδίων είχε μουσική βραδιά και προσκάλεσε  όλους τους καλλιτέχνες και συντελεστές του Επιτόπου  19 για φαγητό, κρασί ρακιά  και ελληνικούς χορούς,

 

 

 

1 Comment

  • Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Λειβαδίων για την σημαντική υποστηριξη στη 5η έκδοση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ και την περίφημη βραδιά που οργάνωσαν για τους ολους τους συμμετέχοντες οργανωτές και καλλιτέχνες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio