Νέα

Χρήστος Βουραζέρης: “Λύση στο πρόβλημα της υπέρμετρης φορολογικής επιβάρυνσης των Ανδριωτών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων “

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο που με δέχθηκε και ήταν ο μόνος που αντιλήφθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ανδριώτες στις μεταβιβάσεις ακινήτων εντός των οποίων βρίσκονται παλιές γεωργικές και κτηνοτροφικές αποθήκες, οι οποίες φορολογούνται με το πλαίσιο που ισχύει μέχρι σήμερα, ως καινούρια καταστήματα.

Δεσμεύτηκε ότι θα δώσει άμεσα λύση για να μπορούν να γίνονται οι μεταβιβάσεις χωρίς τις εξοντωτικές αυτές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Αναλυτικά:
Με το νέο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο συναντήθηκα στο γραφείο του στο Υπουργείο.
Ο κ. Βεσυρόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανταπόκριση για ένα ζήτημα που ανέδειξα και αφορά όλους σχεδόν τους Ανδριώτες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για παλιά κτίσματα μέσα σε ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ερειπωμένα ή υπό κατάρρευση που συνήθως κατά το παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι και για τα οποία δεν υπάρχει οικοδομική άδεια.
Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης της Άνδρου που ήθελε να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο ακίνητο , έπρεπε να χρησιμοποιήσει το έντυπο (Κ3) για καταστήματα (και μάλιστα καινούρια), για αυτά τα υπό κατάρρευση κτίρια, κάτι που σημαίνει υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση.
Ο κ. Βεσυρόπουλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία που παρέθεσα , αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί άμεση και ορθολογική λύση.
Έδωσε ήδη εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να προχωρήσουν σε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να μεταβιβάζουν τα κτίσματα αυτά ως παλαιές γεωργικές-κτηνοτροφικές αποθήκες και όχι ως καινούργια καταστήματα που είναι παραλογισμός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio