Νέα

Τα εγκαίνια της έκθεσης Γιάννη Τσαρούχη στο Ίδρυμα Κυδωνιέως

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, την έκθεση «Τσαρούχης, Επίκαιρος και Διαχρονικός» στο Ίδρυμα Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και τη Συλλογή Δημήτρη Τσίτουρα.

Παρόντες στα εγκαίνια ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, η υπουργός πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, οι κυκλαδίτες βουλευτές της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Μονογιού και ο κ. Φίλιππος Φότρωμας,  ο Υπουργός κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο Υπουργός κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης,  ο έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο δήμαρχος  Χολαργού-Παπάγου κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο αρχαιολόγος κ. Πέτρος Θέμελης, η σκιτσογράφος κυρία Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου, η ενδυματολόγος κ. Χλόη Οbolenski, η ιστορικός Τέχνης κυρία Φανή-Μαρία Τσιγκάκου, η αρχαιολόγος κυρία Λυδία Παλαιοκρασσά, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου κυρία Άννα Παναγιωταρέα, ο εκδότης κ. Γιώργος Δαρδανός, η εκδότρια κυρία Άννη Ραγιά, οι συλλέκτες κ.κ.   Μελέτης Φικιώρης, Γ. Κυνηγόπουλος, Δημήτρης Μεθενίτης, οι εφοπλιστές κ. Αλέκος Καΐρης, κ. Ανδρέας Τσαβλίδης, κ. Θεολόγος Σιγάλας, ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή» κ. Σταύρος Σάββας, η επιχειρηματίας
κυρία Σούλα Παπουτσίδη, ο ηθοποιός κ. Αντώνης Λουδάρος

Μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία του για τον μεγάλο ζωγράφο, ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο από την κ. Αθηνά Σχινά, επιμελήτρια της έκθεσης.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, για τον Γιάννη Τσαρούχη, το έργο του και   την οργάνωση της  έκθεσης μίλησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως κ. Νίκος Σιγάλας, ο επιμελήτρια κ. Αθηνά Σχινά, ο συλλέκτης κ. Δημήτρης Τσίτουρας και η πρόεδρος του Ιδρύματος Τσαρούχη κα Νίκη Γρυπάρη.

Για περισσότερη ανάδειξη των έργων του Τσαρούχη έγινε, με συνεργασία των τριών φορέων και ειδική διαμόρφωση των χώρων του Ιδρύματος από τον Σταμάτη Ζάννο, με χρωματισμό τους με τσαρουχικά  χρώματα, με τοποθέτηση επίπλων  και βάζων με λουλούδια και με άκουσμα μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 27 Ιουλίου μέχρι Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης

Αφήστε ένα σχόλιο