Νέα

Μία συγκινητική και με πολλές εκπλήξεις εκδήλωση για ανεμογεννήτριες στο Κόρθι

Ο χημικός μηχανικός Δημήτρης Παυλάκης, οι δικηγόροι, Τρύφωνας Κόλλιας και Γιώργος Χριστοφορίδης και ο  κ. Σπύρος Μητρογιάννης από τον σύλλογο Αρχιλόχο της Πάρου,  έχουν έρθει πολλές φορές στην Άνδρο για να μιλήσουν σε ημερίδες για τα αιολικά,  προσκεκλημένοι από τον Αλέξανδρο Μαβή, αλλά τόσο κόσμο μαζεμένο  δεν περίμεναν να δουν, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου, σε άλλα μέρη, την Τήνο, τη Πάρο, τη Σκύρο, τη Κρήτη και αλλού, έχουν δει μεγάλες συγκεντρώσεις αλλά εδώ  εμείς όπως πάντα αργήσαμε να πάρουμε μπρος. Άλλη έκπληξη παρήγορη ήταν ότι ο κόσμος ήταν από όλα τα μέρη της  Άνδρου, έκπληξη το ότι ήταν παρών  ο Δήμαρχος , παρόντες και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρόν ο πρόεδρος  και μέλη της επιτροπής για τα αιολικά που έχει μόλις  συσταθεί από τον Δήμο.

Οι εισηγήσεις  βοήθησαν τον κόσμο  να πάρει μια ιδέα του τι και γιατί πρόκειται να μας συμβεί αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα. Ερωτήσεις και παρεμβάσεις από επιστήμονες, καλλιτέχνες και απλό κόσμο  προκάλεσαν  το ζωηρό και γεμάτο νόημα χειροκρότημα του ακροατηρίου.  Πόρισμα δεν βγήκε αλλά  όπως είπε και ο συντονιστής της εκδήλωσης, Αλέξανδρος Μαβής, ήταν συγκινητική, έστω και στο  και πέντε που έγινε, αυτή η συνέρευση γιατί δίνει το στίγμα και το  παλμό ότι ο σημερινός Δήμος της Άνδρου θα αφουγκραστεί την  κοινωνία που ξυπνάει και θα συμπαραταχθεί με τη Πάρο και τη Τήνο που αντιμετωπίζουν τον ίδιο με εμάς  κίνδυνο, να δουν δηλαδή τα βουνά τους με γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες . Μόνο ένας κύριος εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να ακουστεί εκεί μέσα και η άλλη πλευρά με τα δικά της επιχειρήματα, αλλά εγώ που πηγαίνω τακτικά στο Μακροτάνταλο η όψη της Καρύστου με καλύπτει απόλυτα και δεν θέλω ν’ ακούσω τίποτα.

Οι εισηγήσεις  θα βγουν σε ξεχωριστά βίντεο η κάθε μία.   Παρεμβάσεις, διαπιστώσεις  συγνώμες και  ερωτήσεις σε ένα άλλο  ωριαίο, μεθαύριο.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio