Νέα

Με πολεμικό πλοίο η εικόνα της Παναχράντου και η κάρα του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού στον Πειραιά για τα “Δημήτρια 2019”

Το όνομα του πολεμικού πλοίου που θα έρθει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα άφιξης 12:00μμ στο λιμάνι του Γαυρίου
είναι ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ P71.Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ P71.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, η θαυματόβρυτος και περίπυστος Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου και η Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού θα μεταφερθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού από την Χώρα της Άνδρου στον Πειραιά όπου θα εορταστούν με λαμπρότητα και επισημότητα τα ” Δημήτρια 2019″ τα οποία  θα διαρκέσουν επτά  ημέρες, Κυριακή 20 – Κυριακή 27/10. Τα Ιερά σεβάσματα θα συνοδεύει ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παναχράντου Αρχιμ. Γέρων Ευδόκιμος Φραγκουλάκης.

 

η επιστολή από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αγίου Δημητρίου 166, 185 44 Πειραιεύς ΤΗΛ: 210 4614658- 210 4616540 FAX:2104635215
agios-dimitrios.blogspot.com
Πειραιάς, 10/10/2019 Αρ. Πρωτ. : 94
Προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη Δημήτριο

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
σας γνωστοποιούμε, ότι μετά από πρόταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεον Β’, την ευλογία και άδεια του επιχωρίου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Φαλήρου Κ.Κ. Σεραφείμ, ως και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, θα έχουμε την εξαιρετική ευλογία και τιμή, να υποδεχτούμε την θαυματόβρυτον και περίπυστον Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου και την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, από την ιστορική νήσον Άνδρον, εις τον πρώτο λιμένα της χώρας, τον Πειραιά.
Για αυτό το τόσο σημαντικό και ξεχωριστό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία και όχι μόνο, Ζητήσαμε και την συνδρομή του Πολεμικού μας Ναυτικού του οποίου η ηγεσία ενέκρινε το αίτημα μας και διέθεσε μονάδα του Στόλου η οποία θα μεταφέρει την Ιερά Εικόνα και την Κάρα του Αγίου, από τη Νήσο Άνδρο την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, με προτεινόμενη ώρα άφιξης 17:00μ.μ. στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Τα Ιερά σεβάσματα θα συνοδεύει ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παναχράντου Αρχιμ. Γέρων Ευδόκιμος Φραγκουλάκης.

Για τον πιο πάνω λόγο παρακαλούμε όπως:
α. ενημερώσετε τις τοπικές αρχές του νησιού σας σχετικά με το γεγονός. β. μας γνωστοποιήσετε εάν θα συνοδεύσετε, με το πλοίο του Π.Ν., εσείς ή εκπρόσωπός σας τα Ιερά
Σεβάσματα από το νησί σας στην Πόλη του Πειραιά. Η ημέρα και η ώρα άφιξης καθώς και αναχώρησης του πλοίου του Π.Ν. από το Νησί σας, θα σας γνωστοποιηθεί εγκαίρως με νεότερο έγγραφό μας.
Ευελπιστούντες ότι η παράκλησή μας θα γίνει αποδεκτή, σας ευχόμαστε πλούσια την ευλογία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου σε εσάς και την οικογένειά σας.
Μετ’ ευχών και ευχαριστιών Διά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Πρωτ. Δημήτριος Β. Αρώνης , Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  &  οι συνεργάτες του φιλανθρωπικού και νεανικού έργου

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Ιερού Ναού και με το κινητό τηλέφωνο (6972053227 π. Δημήτριος Αρώνης

& 6938610353 κ. Γεώργιος Μουνδρέας Ειδικός Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας)

 

Το πρόγραμμα του εορτασμού:  εδώ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio