Νέα

Η Άνδρος στη 31η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

 

Η Ρόδος θα είναι το φετινό σημείο συνάντησης των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου, που για 31η χρονιά θα «συνομιλήσουν» μέσα από αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το κοινό τους, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη της τοπικής δημιουργίας.

Έναν χρόνο μετά την επετειακή διοργάνωση στο νησί της Χίου, το δωδεκαήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου ταξιδεύει στα Δωδεκάνησα, προσφέροντας και πάλι την ευκαιρία στις ομάδες-μέλη της να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού που τις βοηθά να γίνονται καλύτερες.

Κατά τη διάρκεια της 31ης Συνάντησης, που θα διεξαχθεί από 24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2019, οι Κυκλάδες θα έχουν ιδιαίτερα σημαντική παρουσία με έντεκα συνολικά παραστάσεις.

Η Πάρος θα δώσει το παρόν με 4 παραστάσεις από τη Θεατρική Ομάδα του Νηρέα, τη Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου, τον Πολιτιστικό ΣύλλογοΠάρου «Αρχίλοχος» και τον Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας Πάρου.

Η Τήνος  με την Θεατρική Ομάδα Τήνου, η Σύρος με τον Θεατρικό Όμιλο Σύρου «Ο Σουρής», η Μήλος με τη Θεατρική Ομάδα Μήλου και τη Πειραματική Σκηνή Μήλου και η Μύκονος  με τη Θεατρική Ομάδα Μυκόνου

Η Άνδρος στη φετινή Συνάντηση συμμετέχει και με τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου που παρουσιάζει την Σαλώμη του Όσκαρ Ουάϊλντ σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ , τη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

 

και με την Λαϊκή Σκηνή Άνδρου που  κλείνει την φετινή Συνάντηση, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 με τον Πλούτο του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Ψαριανού.

 

 

Mία ενέργεια της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστίνα Καλογήρου, προκάλεσε αντιδράσεις στην όλη εκδήλωση, με ορισμένα μέλη των Θιάσων να την κατηγορούν για λογοκρισία.

«Μήλον της έριδος» είναι η αφίσα του 31ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, την οποία έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καματερός από το Θεατρικό Εργαστήρι Κω – acTa της Κω. Η καλλιτεχνική αυτή πρόταση, φαίνεται ότι ενοχλησε την “αισθητική” αντίληψη της κας Γενικής Γραμματέως, η οποία σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, απαίτησε την αλλαγή της αφίσας και των αναμνηστικών. Όλα τα τεκταινόμενα εδώ

 

1 Comment

  • Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού δεν απαίτησε απλά την αφαίρεση της συγκεκριμένης αφίσας -που ακόμη δεν καταλαβαίνουμε το λόγο της κίνησής της-, αλλά απείλησε την Ομοσπονδία οτι δεν θα χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση, όπως κάνει κάθε χρόνο, αν δεν αλλάξει. Προσωπικά θεωρώ οτι ήταν μια ενέργεια εντελώς αναχρονιστική, η οποία μας γυρίζει σε δεκαετίες προ δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Εγινε όμως με τέτοιο τρόπο και σε χρονική στιγμή οπου είναι αρκετά κρίσιμη για το ίδιο το φεστιβάλ (ουτε 10 ημέρες προ ενάρξεώς του). Αποδεικνύεται οτι δεν αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο την έννοια του πολιτισμού και της ελεύθερης έκφρασης στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio