Νέα

Από την «Λευκή Νύχτα» στην θεματική «Μικρά Αγγλία».

 

Η ζύμωση ιδεών, η συναπόφαση Αυτοδιοίκησης- Αγοράς- Κοινωνίας των Πολιτών για το Πρόγραμμα της φετινής, επικείμενης «Λευκής Νύχτας» (7.12.2019) καθώς και για επόμενες, πολιτισμικές δράσεις, όπως την ανασύσταση των σκηνικών της ταινίας «Μικρά Αγγλία» στον φυσικό τους χώρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης, στις 18.11.19, του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Δημήτριου Γιαννίση, με τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων από τον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του εμπορίου και λοιπών κλάδων της τοπικής οικονομίας της χωρικής ενότητας Άνδρου, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Γιαννίση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με τέτοια ιδιότητα, και είναι η τρίτη σε σειρά, σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο ίδιος.

 

Ο κ. Γιαννίσης έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης εστιάζοντας στην εξεύρεση λύσεων, ώστε ν’ αναζωογονηθεί πολιτισμικά η περίοδος -κυρίως- του χειμώνα στο νησί.

Προανήγγειλε ότι:

1) θα ξεκινήσει σύντομα την προβολή ταινιών σε χωριά, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου∙

2) θα υλοποιήσει δράσεις για την ανάδειξη της Ανδριώτικης Κουζίνας,

Επίσης,

3) εξέφρασε την θετική στάση του Δήμου στην αξιοποίηση των αιθουσών μη λειτουργούντων σχολείων από τους πολιτιστικούς-εξωραϊστικούς φορείς∙

4) υπογράμμισε τις ενέργειες του Δήμου για την ανακαίνιση του υπάρχοντος και την εγκατάσταση μόνιμου τεχνικού εξοπλισμού, όχι μόνο στο Κλειστό Δημοτικό αλλά και στο Ανοικτό Θέατρο, ώστε να είναι πάντα έτοιμα για πολιτισμική αξιοποίηση.

5) ανέφερε την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη στην Αθήνα, προκειμένου να ανασυσταθούν  κατά μέρος ή κατά το όλον τα σκηνικά της ταινίας «Μικρά Αγγλία» μέσα στην Χώρα, αναδεικνύοντας την ομορφιά της ως φυσικό υπόβαθρο και θέλγητρο επισκεπτών.

Ως προς την Λευκή Νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, μέσα από την ανταλλαγή ιδεών οικοδομήθηκε συζήτηση, με στόχο να καταρτισθεί το τελικό Πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες συνέκλιναν σε αποφάσεις για τον ενιαίο εξωτερικό διάκοσμο της Αγοράς, την δραστηριοποίηση των παιδιών μέσω των σχολείων για την κατασκευή εορταστικών χειροτεχνιών, την κατασκευή σπιτιών εν είδει «χωριού», που θα πλαισιώσουν το δέντρο στην πλατεία Γηροκομείου, αλλά και την Κάτω, το στήσιμο «εργαστηρίου σοκολάτας- Ζαχαροπλαστικής», τις  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις καθώς και την αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων του Δήμου Άνδρου, ως κάτι καινούριο που θα εμπλουτίσει το Πρόγραμμα. Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η πρόθεση οι δράσεις να εξαπλωθούν στο τριήμερο 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου.

 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι: του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), της Λέσχης Ανδρίων, του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου (Θ.Ο.Α.), της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου, του Εμπορικού Συλλόγου Άνδρου, του Συλλόγου Καφεστίασης, του Συλλόγου Βραχνού «Αγ. Δημήτριος», του Συλλόγου Λειβαδίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαριάς- Κουμανής «Ο Άγιος Ταξιάρχης», του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαινήτων, του Συλλόγου Αλαδινού «Αγία Τριάδα», του Μορφωτικού Συλλόγου Πιτροφού, του Συλλόγου Ζαγαναριωτών, του Συλλόγου Πέρα Χωρίων «Ο Άγιος Παντελεήμων», του Νηπιαγωγείου Μεσσαριάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Άνδρου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Χώρας Άνδρου,της Κινηματογραφικής Λέσχης, καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες.

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες κατάρτισης του Προγράμματος για την Λευκή Νύχτα.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Και βίντεο vanglouk αύριο

2 Σχόλια

 • Ένα μεγάλο μπράβο Στον Δήμο καισε όλους τους συλλόγους για την προσπάθειά τους να κάνουν Μικρούς και μεγάλους χαρούμενος για τις γιορτές που Μας έρχονται
  Και είμαι σίγουρος πως Η κινηματογραφική λέσχη Άνδρο θα μας φέρει κοντά όλα τα χάπενινγκς εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους

 • Ποτέ δεν λογαριάσατε πως γεννήθηκα ελεύθερος…… κι αυτό θα το πληρώσετε ακριβά!
  Με καταδικάσατε από τη γέννα μου, να σπαταλώ τα χρόνια μου σ’ εκείνα που εσείς ορίζατε ως σημαντικά…

  Νομίσατε πως εκπαιδεύσατε έναν ακόμα “ισοβίτη” που θα σας υπηρετεί αγόγγυστα….
  Ένα ακόμα σκουριασμένο και απαίδευτο νου που θα υπακούει πρόθυμα τις εντολές σας..
  Φοβισμένος και μικρός μπροστά στην απεραντοσύνη του τίποτα που πρεσβεύατε, έμαθα από μικρός να κρύβω στην ντουλάπα μου, λέξεις κι έννοιες… .”πατρίδα”, ”έθνος”,” τιμή”…… ήξερα πως σας φόβιζαν….. δεν ήθελα να σας τρομάξω ακόμα….
  Μου σφίγγατε από φόβο να μη σκεφτώ, τη αλυσίδα, μα εγώ, θαρρώ πως σε κάθε σφίξιμο ένοιωθα ακόμα πιο ελεύθερος….
  Δε σας φοβήθηκα ποτέ…… γιατί ποτέ δε σας λογάριασα για κίνδυνο…….
  Με φοβόσασταν πάντα…… γιατί εγώ μπορούσα να κλαίω όταν άνοιγα την ντουλάπα μου…………. Απορούσατε….. μα συνεχίζατε ….ερχόσασταν σαν καταιγίδα
  Τώρα πια τρέμετε…. .πάντα σας πάλευα μοναχός… .μα τώρα έμαθα πως σαν ενωθεί η μοναξιά, φωτιά βάζει στην ασχήμια……….
  Με καταδικάσατε από τη γέννα…. μα ποτέ δε λογαριάσατε πως γεννήθηκα ελεύθερος…… και αυτο θα το πληρώσετε τώρα!
  ….τούτος ο τόπος, γνώρισε πολλούς σαν κι εσάς….Ρεμάλια, που τα βύζαξε γάλα και του επέστρεψαν χολή…… προδότες της αγκαλιάς της μάνας…. .μα τους ξέρασε όλους σα βδελύγματα στην άκρη της ιστορίας, σημαδεμένους, ντροπιασμένους και εσαεί ατιμασμένους…..
  Την ποδοπατήσατε τη μάνα μας….. Ακούγατε “Ελλάδα” και βράζατε…… Δεν τολμάτε όμως ακόμα και την ώρα που τη στήνετε στο απόσπασμα να την κοιτάξετε στα μάτια, φοβάστε, τρέμετε, μήπως η ιερότητά της σας σημαδέψει τη μαύρη ψυχή σας………
  Χτυπάτε τους γιούς, τις κόρες της κι εκείνη σας κοιτά περήφανα ακόμα και εξοργίζεστε πιο πολύ…….
  Βλέπετε, έχετε γεννηθεί από σκουλήκια και μάθατε να σέρνεστε…… Νοιώθετε δυνατοί σα γεμίζετε το περιβάλλον σας με μιζέρια και πόνο…..
  Νομίζετε πως είστε οι μοντέρνοι Θεοί, ενός τόπου γονατισμένου, μα γελιέστε….
  Δε φροντίσατε να μάθετε, γι’ αυτόν τον τόπον, γι’ αυτόν το Λαόν, γι αυτή τη μάνα…………
  Και τώρα, μετά από όσα δοκιμάσατε, αρχίζετε και γονατίζετε μπροστά στο μεγαλείο…. .δεν μπορείτε να κάμψετε το Φως, πότε άλλοτε σκουλήκια έκρυψαν τον ήλιο; ΠΟΤΕ!
  Μα τώρα είναι η ώρα να πληρώσετε την ασέβειά σας….. να πονέσετε εσείς, να ματώσετε……
  ΞΕΣΚΙΣΑΤΕ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ….
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΑΣ……ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ……ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…..
  ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ …………
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣ,ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ….ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ Μ’ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ….. Λακεδαίμονας

Αφήστε ένα σχόλιο