Νέα

Φορείς Πολιτισμού του Κορθίου συναντούν τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση


Πολυάριθμες ιδέες, προτάσεις και αιτήματα προς μια κατεύθυνση, την πολιτισμική ανάταση της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου, μοιράστηκαν φορείς πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Δημήτρη Γιαννίση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 8μμ, στον Πολυχώρο Κορθίου. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο των συναντήσεων με τους φορείς Πολιτισμού στο νησί, που οργανώνει ο Δήμος Άνδρου, προκειμένου ν’ ακούσει αιτήματα και να ενοποιήσει συνολικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2020.
Οι φορείς έθεσαν στο επίκεντρο αιτήματα οικονομικής στήριξης των δράσεων τους, την συντήρηση του κτηρίου για το Μουσείο Κορθίου, την στήριξη του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, την εξεύρεση επιδοτούμενων προγραμμάτων για τον πολιτισμό, την συντήρηση ηθών και εθίμων, υλικού και άυλης, πολιτιστικής ιστορίας του Κορθίου, καθώς και την χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη τοπόσημων και άλλων στοιχείων της περιοχής. Από την πλευρά του Δήμου Άνδρου, ο κ. Γιαννίσης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να καθορισθεί ημερομηνία για ημερίδα της ψυχολόγου Ανθής Δοξιάδη, με θέμα την μητρότητα και την σχέση με τα παιδιά. Επίσης, εισηγήθηκε το ζήτημα της αναβίωσης του φεστιβάλ ανδριώτικης κουζίνας με την ανάδειξη τοπικών προϊόντων ανά περιοχή. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε εδραιώνοντας αμοιβαία επικοινωνία μεταξύ φορέων και Δήμου Άνδρου.

Στην συζήτηση παρόντες ήταν η άμισθη Σύμβουλος Αθλητισμού και θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Σαραβάνου και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας όρμου Κορθίου, Γεώργιος Ζάννες, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι:

του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου, του Συλλόγου Γιαννισαίου «Αγριδιώτισσα», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μουστάκειο», της ΆΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου Άνδρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άυλα, της ομάδας Κορθιανού Καρναβαλιού, του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαρδιάς, του Andros Trail Race, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αηδονίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς, και του Συλλόγου Ψαράδων Άνδρου.
Ο κύκλος των συναντήσεων θα κλείσει την επόμενη Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 στην Αποκεντρωμένη υπηρεσία του Δήμου (γραφείο Γαυριου) με τους φορείς πολιτισμού της δημοτικής ενότητας Υδρούσας.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio