Νέα

Η πίτα 2020 του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών

Τη Κυριακή 8/2/20 ο Πανανδριακός Σύλλογος Ναυτικών έκοψε τη πίτα του στο κέντρο “Πλάτανος” στο Πιτροφό, όπου

θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Γιαννούλη Δ. Φακή που, το 2003  πρωτοστάτησε στην ίδρυση του συλλόγου, απένειμε, πριν τη κοπή της πίτας, στον γιό του Δημήτρη τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και λαχειοφόρος αγορά με κέρδος εισιτήρια ατομικά και αυτοκινήτου που τώρα που ακρίβυναν είναι περιζήτητα δώρα  στις πίτες των συλλόγων. Το φλουρί το βρήκε η Ευανθούλα Μεντίνη

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τηνιακός Ανδρέας

Α. ΑΝΤ/ΔΡΟΣ: Τηνιακός Γεώργιος

Β. ΑΝΤ/ΔΡΟΣ : Μπουλμέτης Ιωάννης

Γ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χαζάπης Βασίλειος

Β . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γλυνός Νικόλαος

ΤΑΜΙΑΣ : Παπαδόπουλος Αντώνιος

Β. ΤΑΜΙΑΣ : Αντωνέλλος Ανδρέας

ΜΕΛΗ Δ. Σ. : Τσαούσης  Γεώργιος , Κουμαριανός Κωνσταντίνος

 

Ο Γιαννούλης Δ. Φακής γεννήθηκε το 1932 στο Συνετί της Άνδρου. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Άνδρου και μπαρκάρισε με τα πλοία της «ORION» των αδερφών Γουλανδρή μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Παντρεύτηκε τη συγχωριανή του Φραγκίσκη Γαρυφάλλου. Απέκτησε το Δίπλωμα του Πλοιάρχου Α’ το 1963 και πλοιάρχησε επί είκοσι συναπτά έτη. Συνταξιοδοτήθηκε το 1985 και αμέσως μετά ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό των απόμαχων Πλοιάρχων.
Από 1990 μέχρι το 1993 διατέλεσε Πρόεδρος της ΠΕΣΠΕΝ (ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μέλος του Δ.Σ του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ επί μία τριετία. Κοινοτικός Σύμβουλος στο Συνετί Άνδρου Πτυχιούχος Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής του Πειραϊκού Συνδέσμου
Το 2000 συνεπικουρούμενος από συγχωριανούς του, ίδρυσε το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΕΤΙΟΥ, το οποίο σήμερα στηρίζεται από τον Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου με έδρα το Συνετί της Άνδρου, Σωματείο με αξιόλογη δραστηριότητα, που στη διάρκεια της θητείας του, έχει φροντίσει εκτός των άλλων πολλαπλών δραστηριοτήτων του, να επισκεφθούν το Μουσείο άνω των 3.500 επισκεπτών, γεγονός σημαντικό για την Άνδρο και το Συνετί.
Το 2003 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του «ΠΑΝΑNΔΡΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ» όπου και διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι να φύγει το τελευταίο του ταξίδι το 2007.

Ο καπτα- Γιαννούλης έχει εκδώσει τρία βιβλία:

Θύμισες και αναμνήσεις από το χωριό μου Συνετί Άνδρου
Σε ξεγέλασα
Το Λυκαυγές του Τίποτα

Το βιογραφικό του Γιαννούλη Δ. Φακή από το https://www.syneti.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio