Νέα

Το εκκλησάκι του Άη Γιάννη στο Μετόχι και πάλι στην ενορία Λειβαδίων

 

Άργησε αλλά ήρθε η δικαίωση της παρέμβασης ομάδας κατοίκων Λειβαδίων στο εφετείο Σύρου, επί της υπόθεσης του Ι Ν Αγίου Ιωάννου Θεολόγου τον οποίο διεκδικούσαν οι γείτονες του απο την ενορία και τον οποίο πρωτόδικα είχαν κερδίσει.

Οι αναφερόμενοι κάτοικοι στο δικόγραφο παρουσίασαν στον Εφέτη Δικαστή διά του πληρεξουσίου δικηγόρου τους αξιότιμο κ. Πλατή αδιαμφισβήτητα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, όπως το ότι με νόμο του κράτους το εν λόγω παρεκκλήσιο είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο ανήκον στο δημόσιο, τα οποία στοιχεία και δέχτηκε ο Δικαστής και απεφάσισε ότι το παρεκκλήσιο ανήκει στην ενορία Λειβαδείων Άνδρου.

Η αποθανούσα σε ηλικία 106 χρονών το 2019, Άννα Ψαρού μιλάει για το εκκλησάκι του Άη Γιάννη στο Μετόχι που επισκεύασε εκ βάθρων ο άντρας της, Γιάννης.

7 Σχόλια

  • Μήπως επειδή ειστε ηλεκτρονικό έντυπο οφείλετε να γράφετε αντικειμενικά? Αν δεν έχετε διαβάσει την αποφαση οφείλετε να τη διαβάσετε. Αν τη διαβάσετε θα δείτε ότι η έφεση του Αγίου Κωνσταντίνου έγινε δεκτή… διότι αν η έφεση απορρίπτονταν ποιος θα έχανε ; ο κ. ΠΛΑΤΗΣ ή Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αγίου Κωνσταντίνου? Εκ του νόμου η πρόσθετη παρέμβαση ακολουθεί την τύχη του κύριου δικογράφου υπέρ του οποίου κατατέθηκε… για αυτο η απόφαση γράφει δέχεται την εφεση … Αν δεν την δεχόταν το Δικαστήριο την εφεση πολυ απλα η πρόσθετη παρέμβαση θα πήγαινε περίπατο …

  • Χάσατε την δίκη στο Ειρηνοδικείο.Γιατί ?.. Ποιός μας εγγυάται ότι θα κερδίζατε στο Εφετείο ? Τα στοιχεία που καταθέσατε μετά την παρέμβαση του κ . Πλατή γιατί δεν τα καταθέσατε στο Πρωτοδικείο να γλυτώσουμε χρόνο, κόπο και έξοδα? Μην ζητάτε και τα ρέστα.

  • Κύριε το να χάσει κάποιος στον πρωτο βαθμό υπαρχει το εφετείο να κρίνει ξανά γιατι ουδείς δικαστής έχει το αλάθητο… Όμως στην έφεση μου επισημαίνω τα λάθη της πρωτόδικης και αυτά έγιναν δεκτά. Και αυτά που προσκόμισα στον πρωτο βαθμό αυτά προσκόμισα και στο δεύτερο πλην μιας φωτογραφίας που μου έδωσε η Άρτεμις Ψαρρου και στην πορεία μου απαγόρευσε να τη χρησιμοποιήσω για να τη χρησιμοποιήσει ο κύριος Πλατης… εχετε εμπάθεια και δεν ξερω το λόγο όμως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μου τον πείτε… Ή δική μου έφεση κρίθηκε, αυτή έγινε δεκτή και εσείς παραπληροφορείτε συκοφαντωντας με …. εχετε δικηγόρο μήπως να τον συμβουλευόσασταν.. πριν διατυπωνετε προσβολές συκοφαντίες και προσβαλλετε την επιστημονική επάρκεια κάποιου…

  • Και κάτι ακόμα δεν σας πληροφόρησαν ότι υπερασπίστηκα το Ναό αφιλοκερδώς ? Για ποια έξοδα μιλάτε? Θέλετε να καλύψω και τα δικα σας … Αν χανόταν η έφεση αραγε θα λέγατε έχασε ο Πλατης ? Είστε συκοφάντης και πετάτε λάσπη… λυπάμαι πολύ…

  • Για να χάσετε πρωτόδικα με απλή λογική δεν πείσατε τον.δικαστή. Τώρα θα μου πείτε ήταν προβληματικός ο Δικαστής….Μετά την παρέμβαση την δική μας κάνατε κι εσείς παρέμβαση καταθέτοντας ένορκες καταθέσεις κατοίκων και δεν γνωρίζω τι άλλα στοιχεία.Παραπάνω εκφράζω απορίες τις οποίες αποκαλείται συκοφαντίες μα επικαλούμαι τα γεγονότα και τίποτα άλλο.Ερωτώ πχ. Τις ένορκες καταθέσεις γιατί δεν τις καταθέσατε στο πρωτοδικείο?.. Άλλη απορία…..αν δεν είχαμε κάνει εμείς παρέμβαση θα τις είχατε καταθέσει?. Αν οι απορίες μου σας προσβάλουν δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Γεγονός είναι ότι κερδίθηκε ο Άγιος Ιωάννης αν αυτό έγινε από εσάς, η και από τους δύο σας ο σκοπός επετεύχθη.

  • Θα σας απαντήσω: πρώτον ενορκες καταθέσεις είχαν ληφθεί κ στον πρωτο βαθμό και η μη λήψη υπόψιν από το δικαστή αποτέλεσε λόγο εφέσεως. Φωτογραφικό υλικό κ δημόσια έγγραφα από το αρχείο της εκκλησίας κατατέθηκαν στον πρωτο βαθμό κ επειδή δεν λήφθηκαν υπόψιν από το δικαστή αποτέλεσαν λόγους εφέσεως… νομολογία κ η σχετική νομοθεσία κατατέθηκαν στον πρωτο βαθμό κ επίσης αποτέλεσαν λόγο εφέσεως… Όπως κ η βεβαίωση της μητρόπολης Σύρου.. Επίσης δυο επιπλέον ενορκες λήφθηκαν επ αφορμή της εφέσεως και χρησιμοποιήθηκαν… Η δε παρέμβαση των 47 έγινε διότι η ενέργεια σας έγινε χωρίς συνεννόηση με τον εφημέριο και μένα με αποτέλεσμα να κινδύνευαν να ακυρωθούν οι ενορκες δανιολου και μαναλη αφενός αφετέρου διότι επί συνόλου τόσων κατοίκων θα ηταν άσχημο στο Δικαστή να φαίνεται ότι στηρίζουν μόνο 12… βλέπετε επειδή ανέλαβα το κόστος της υπεράσπισης μόνος μου του ναού και με ότι στοιχεια ειχε ο ναός και δύο τρεις κάτοικοι που μου τα έδωσαν Δεν είχα την δυνατότητα να πληρώσω και άλλο δικηγόρο αλλα το έκανα γιατί ο αριθμός 12 θα φαινόταν λειψος…. ποσό πιο καλά θα ήταν αν είχατε ζητήσει να συνεννοηθείτε πριν κάνετε αυτά που κάνατε και πόσο μεγαλύτερο όφελος θα υπήρχε αν αυτά είχαν γίνει στο Ειρηνοδικείο Άνδρου… Η απορία όμως είναι τελικά η παρουσία μου σας πείραξε παραπάνω από την αγωγή των Ζιωτιδων ? Γιατί πλέον ο πόλεμος σας εναντίον μου ειναι εμφανής και ανεξήγητους…

  • Και επειδή το αναφέρατε και με “τρώει” να ρωτήσω: τι εγγυησεις σας έδωσε ο κ. Πλατης και πειστηκατε να του αναθέσετε την υποθεση ?

Αφήστε ένα σχόλιο