Νέα

Είδη πρώτων βοηθειών από την Μονή της Αγίας Ειρήνης Άνδρου στις Καστανιές Έβρου

Με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την έκφραση της ηθικής συμπαράστασης μας στις συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα επιχειρούν στον Έβρο αποτρέποντας με επιτυχία την οργανωμένη προσπάθεια μαζικής παραβίασης των συνόρων από μετανάστες, η ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Άνδρου, ανέλαβε την πρωτοβουλία και συγκέντρωσε το διάστημα 5-15 Μαρτίου 2020, είδη άμεσης ανάγκης, τα οποία και εστάλησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Καστανεών Έβρου.

Άμεση ήταν η ευαισθητοποίηση του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι οποίοι σε συνεργασία προσέφεραν δέκα αντιασφυξιογόνες μάσκες πλήρους κάλυψης. H παράδοση των μασκών στους επικεφαλής Έλληνες αστυνομικούς της FRONTEX, πραγματοποιήθηκε από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Χρήστο Αξή. Οι υπόλοιπες παραδόθηκαν στη διμοιρία υποστήριξης της ίδιας Διεύθυνσης.

Είδη πρώτων βοηθειών και προσωπικής φροντίδας, συγκεντρώθηκαν από προσφορές ιδιωτών και της Μονής Αγίας Ειρήνης -μέσω χορηγίας του κ. Λευτέρη Πολέμη και του προσωπικού της μονής. Η αποστολή όλων των ειδών πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών. Τα υλικά παρέλαβε και διένειμε ο Αστυνομικός Σταθμός Καστανεών και ευχαριστεί εκ βάθους καρδιάς όσους συνεισέφεραν. Μέρος των ειδών πρώτων βοηθειών παραδόθηκε στους εθελοντές Σαμαρείτες Ορεστιάδας, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη μέρα.

Η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, ευχαριστεί

τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου,

το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου,

τους κ. Νίκο και Άννα Βασταρδή,

την κα Άννα Μπαφαλούκου εκ μέρους του Αρτοποιείου Μουστάκα στο Κόρθι,

τον κ. Γιάννη Τιβέριο,

την κα Καίτη Κιαγιά,

το Φαρμακείο της Μαρίας Βενετίκη

και τη Γενική Ταχυδρομική Άνδρου

για την ευγενική προσφορά.

περισσότερες φωτογραφίες στο σάιτ της Αγίας Ειρήνης:   https://www.imagiasirinisandrou.gr

Αφήστε ένα σχόλιο