Νέα

Στην Αθήνα θα γίνει το πρώτο, μετά τον κορωνοϊό, Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου

Η ιδέα για μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου εκτός Άνδρου πρωτοκυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες της Νέας Δημοτικής Αρχής και  αυτό στο πλαίσιο της ενίσχυσης  της εξωστρέφειας του Δήμου και  ειδικά  μερικών συμβούλων που δεν έχουν προλάβει να παρακολουθήσουν την πρόοδο  στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συζητήσεις εντάθηκαν μετά τις επιτυχημένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στον Όρμο Κορθίου και στο Γαύριο και επικεντρώθηκαν στην επιλογή του τόπου διεξαγωγής του, πρώτος  ο Δήμαρχος πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει στα Σπάτα, ένας σύμβουλος στη Κηφισιά, ένας άλλος στη Πάρο και άκρη όμως αμέσως δεν βγήκε.

Σε πηγαδάκι πριν το τελευταίο συμβούλιο, ένας άμισθος σύμβουλος του Δήμαρχου  πρότεινε το συμβούλιο να γίνει στη Τήνο όπου θα μπορούσε να μας δώσει ένα masterclass ο Δήμαρχος για το πως γίνονται οι αποτελεσματικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αιολικά και τέλος ένας  άλλος πρότεινε να γίνει στα Τρίκαλα που ο Δήμος έχει κάνει παπάδες.

Τελικά όλοι συμφώνησαν να γίνει στην Αθήνα που πρώτον  βολεύει όλους μιας και όλοι ένα σπιτάκι εκεί το έχουν και δεν θα κοστίσει πολύ η όλη μετάβαση και δεύτερον στο συμβούλιο θα μπορούν να πάρουν ενεργά μέρος μέλη των συλλόγων της Άνδρου με τυχόν  καινοτόμες ιδέες για την πρόοδο του νησιού.

Πλάκωσε όμως ο κορονοϊός, οι κουβέντες σταμάτησαν απότομα, χτές εκτάκτως αποφασίστηκε το συμβούλιο να γίνει αμέσως  μόλις τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα  και το μόνο που πρέπει να οριστοκοποιηθεί είναι η αίθουσα διαξαγωγής του συμβουλίου. Εδώ παίχτηκε και πάλι η κολοκυθιά, η παλιά πουτάνα της πολιτικής επέμεινε να γίνει στο καινούριο παραλιακό κέντρο που έχει και χρωματιστά συντριβάνια, αλλά όταν του είπαν ότι δεν είναι λαϊκό   αλλά πολιτιστικό , το έκοψε, ένας άλλος πρότεινε το Πλανητάριο και ένας τελευταίος το Ζαφόλια που βολεύει, τελικά κάποια Γαυριώτισσα σύμβουλος πρότεινε στον Δήμαρχο να ρωτήσει την Μπέττυ του Φιλοπρόοδου Ομίλου που και φίλη του είναι και “Αθηναία” και ξέρει.

 

1 Comment

 • Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών έχει ήδη αποδεχθεί προφορική αίτηση
  όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου λάβει χώραν εις την Αίθουσα
  Συνεδριάσεων αυτής, στην Καστέλλα Πειραιώς.
  Όπως με έχουν διαβεβαιώσει τα λοιπά Μέλη του ΔΣ της ΕΕΕ,
  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή δια τους εφοπλιστάς και την Ένωσίν των
  να φιλοξενηθεί στους χώρους της το ΔΣ της Ναυτομάνας Άνδρου.

Αφήστε ένα σχόλιο