Νέα

Η χαρά του χορτοκοπτικού και τα “σκυλάκια” στη Λαρδιά

Όπου και να  πας βόλτα  αυτές τις μέρες , ένα πράγμα σ΄ενοχλεί σίγουρα και αυτό είναι ο θόρυβος από τα χορτοκοπτικά που δουλεύουν δαιμονιωδώς,  καθαρίζοντας κτήματα και δρόμους από τα χόρτα που έχουν φυτρώσει. Το πιο ενοχλητικό είναι που οι εργάτες που τα δουλεύουν, μπροστά σε κάτι όμορφο όπως  ένα λουλούδι, δεν μπορούν να κάτσουν και να σκεφτούν ότι υπάρχει και η ωραία περίπτωση να μη το κόψουν, λες και πληρώνονται με το κιλό.

Θύματα χορτοκοπτικού ήταν και  τα “σκυλάκια” που φροντίζει ο Γιώργος Σαλταφέρος στη Λαρδιά: “Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καθάρισα κι ασβέστωσα ευφρόσυνα τα σκαλιά που μου αναλογούν, καθάρισα και τον υπόλοιπο δρόμο για να ζωντανέψει η γειτονιά, λίγο παραπάνω,λίγο παρακάτω. Είναι μια δουλειά που γίνεται δυο φορές το χρόνο, πριν το Πάσχα και πριν το πανηγύρι του χωριού στις 6 Αυγούστου. Ποτίζουμε τα λουλούδια μας με το σταγονόμετρο για να μην τρέξει στο δρόμο και τον λερώσει …
Σπάνια κάποιος φορέας καθαρίζει τους δρόμους μας. Είναι παράδοση να ξεκινάμε από τον δρόμο, την είσοδο και την αυλή και να συνεχίζουμε στο εσωτερικό.
´Ετσι και φέτος, καμαρώνοντας τα σκυλάκια στις άκρες του δρόμου. Ολάνθιστα και πανέμορφα, αφού τα είχα κλαδέψει το χειμωνα για να είναι ζωηρά και δυνατά…
…μέχρι που κάποιος πέρασε εξουσιοδοτημένος από κάποιον τοπικό φορέα (;) να καθαρίσει το μονοπάτι μας…γιατί;”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio